Temizlik elden bırakılmıyor | Güney Gazetesi Mersin

Temizlik elden bırakılmıyor

Akdeniz Belediyesi tarafından günde 400 ton çöp toplanıyor, çöp konteynırları yenileniyor, ortak kullanım alanları yıkanıyor.

Temizlik elden bırakılmıyor


Gece gündüz demeden Akdeniz sakinlerine hizmet veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde her gün yaklaşık 400 ton çöpü araçlar yardımıyla toplayıp atık bertaraf tesisine taşıyor. Müdürlüğe bağlı mobil temizlik ekipleri de kırsal mahallelerin sokaklarını belli aralıklarla temizliyor.

 

ESKİYEN KONTEYNIRLAR YENİSİYLE DEĞİŞTİRİLİYOR

 

Ekipler, miadını doldurmuş veya zaman içinde zarar görüp deforme olmuş çöp konteynırlarını da yenileriyle değiştirirken, konteyner dezenfektanı için tasarlanan araç yardımıyla da belirli periyotlarda sokaklarda bulunan çöp konteynırlarının basınçlı su ile yıkama ve dezenfekte işlemini gerçekleştiriyor.

 

SAĞLIK KURULUŞLARININ AVLUSU VE SEMT PAZARLARI YIKANIYOR

 

Müdürlüğün güçlendirilen araç filosunda bulunan büyük ve küçük boy süpürge araçlarıyla da sokakları süpürüp temizleyen ekipler, başta hastaneler ve sağlık ocağı gibi kamu kurumları ile vatandaşların haftalık alışverişini yaptığı semt pazarlarında da yıkama ve dezenfekte işlemlerini sürdürüyor.

Diğer yandan, Çok Amaçlı Çöp Toplama Aracı (ÇAÇA) yardımıyla ilçenin belli noktalarına konulan 3 tonluk çöp konteynırlarını da boşaltan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz sakinlerine daha temiz ve sağlıklı bir yaşam ve çevre sunmak için gece-gündüz demeden hizmet veriyor. (Haber Merkezi)