Puan şampiyonu: MİY | Güney Gazetesi Mersin

Puan şampiyonu: MİY

Yeni Mersin İdman Yurdu 14 haftada topladığı 34 puan ve elde ettiği 11 galibiyetle rekor kırdı

Puan şampiyonu: MİY


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu 14 maçta 34 puan toplayarak Türkiye liglerinin en çok puan toplayan takımı oldu.  11 maçlık galibiyeti bulunan kırmızı lacivertliler aynı zamanda Türkiye liglerinin en çok galip gelen ekibi. Yeni MİY geride kalan 14 haftada 11 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonunda topladığı 34 puan ile grubunun lideri durumunda.  Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, oynanan maç sayısına göre, en yüksek puanın takımlarına ait olduğunu söyledi. Türkiye liglerinde 138 tane profesyonel takım bulunduğunu ifade eden Aka, “En çok puan ortalaması bizde. En fazla galip gelen takımda biziz. İçeride 7 maçın 7’sinde galip geldik ve 1 tane gol yedik. Benim en üzüldüğüm maç Karaköprü maçı. Eğer o maçta kazanmış olsa idik Türkiye liglerinin aynı zamanda en az gol yiyen takımı olacaktık. Şu anda en az gol yiyen takım Karaköprü sonra biziz” dedi.

 

 

 

 “GÖLÜN GECİKMESİNİN SIKINTISINI YAŞADIK”

 

Pazar günü evlerinde 2-0 kazandıkları Eskişehirspor maçını değerlendiren Aka, “Mersin kamuoyunda taraftarlar anlamında çok kolay maç 3-5 gol olur gibi bir algı oluştu. Biz bunun zorluk derecesinin farkında idik. O şekilde hazırlandık. Özellikle oyuncularıma bunu belirttim. Dışarıdan gözüktüğü gibi değil. Bu takım benim geçen yıl Ankara Demirspor’da rakibimdi. Bir maç 2-0 kaldık bir maçta 6-0 yendik. Aslında bizim maçımız zor bir maç oldu. Golü erken bulamadık. Erken bulsak gerçekten farklı da bir maç olabilirdi. Ancak gol gecikince de bu oyuncu grubu direnci artan iyi bir takım. Dolayısıyla o anlamda golün gecikmesinin sıkıntısını yaşadık. Ancak onun dışında iyi bir maç olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

 

 

 

“GÜN GEÇTİKTE TARAFTARIMIZ ARTIYOR”

 

Rakibe pozisyon vermediklerini ve kalelerinde hiç pozisyon olmadığını anlatan Aka şunları söyledi: “Daha fazla gol atmamızdaha fazla pozisyona girmemiz gerekirdi diye düşünüyorum ama oyundan memnunum. Sonuçta 3 gün önce kaybettiğimiz Karaköprü maçı sezonun en iyi oynadığımız, en çok gol pozisyonuna girdiğimiz maçtı belki ama kaybettik. Orduspor galibiyeti ile bu maçın galibiyeti arasında ben pek bir fark görmüyorum. 3 puanı almak önemli. Bu anlamda oyuncularımı kutluyorum. Özellikle taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz etki ediyorlar. Sayıları gün geçtikte artıyor. İnşallah bu sayıyı daha da artırırız.”