MDTO Melis Üyeleri Taşucu’nda incelemelerde bulundu | Güney Gazetesi Mersin

MDTO Melis Üyeleri Taşucu’nda incelemelerde bulundu

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Meclis üyeleri, MDTO İştiraklerinden AKTER AŞ.’ye ait tersane alanında ve Ceyport Taşucu Limanı’nda incelemelerde bulundu.

MDTO Melis Üyeleri Taşucu’nda incelemelerde bulundu


Mersin Deniz Ticaret Odası kasım ayı Meclis toplantısı Taşucu’nda gerçekleştirildi. MDTO Meclis üyeleri, Taşucu programları kapsamında MDTO İştiraklerinden AKTER AŞ.’ye ait tersane alanında ve Ceyport Taşucu Limanı’nda incelemelerde bulundu.

 

İlk olarak tersane alanını inceleyen meclis üyeleri, MDTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Atahan Çukurova’dan bilgi aldı.

 

 

 

 

Çukurova, 2003 yılında işletme hakkı 49 yıllığına Akdeniz Taşucu Gemi Sanayi AŞ’ye devredilen ancak açılan davalar nedeniyle yaklaşık 20 yıldır atıl kalan tersane projesine ilişkin gelişmeler ve hukuki süreç hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Ceyport Taşucu Limanı’na geçen MDTO Meclisi, burada Cey Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve MDTO Meclis Üyesi Ali Avcı tarafından karşılandı.

 

 

 

 

Liman sahasını gezen MDTO Heyeti yetkililerden limandaki operasyonlar, depolama tesisleri ve verimliliği artırmak üzere haya geçirilen yatırımlar hakkında bilgi aldı.

 MDTO’nun kasım ayı meclis toplantısı da Taşucu Limanı’nda gerçekleştirildi. Toplantının açılışını yapan Meclis Başkanı Jozef Atat, bir süre önce Taşucu Limanı’nın özelleştirme ihalesini kazanan ve işletme hakkını devralan Cey Grup Başkanı Avcı’ya hayırlı olsun dileklerini iletti, ev sahipliği için teşekkür etti

Cey Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı ise, Meclis Üyelerini Taşucu’nda ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. (Haber Merkezi)