Bu merkez çocuklar için | Güney Gazetesi Mersin

Bu merkez çocuklar için

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Mersin Öğrenim Birimi ve Yapı Kredi’nin desteği ile yapılan Tasarım ve Beceri Atölyesinin açılışı töreni gerçekleşti.

Bu merkez çocuklar için


MAYSA DERYAYEVA

 

Yapı Kredi’nin desteği ile TEGV Mersin binasında çocukların okuldan boş zamanları yeteneklerini geliştirmesi, kodlama öğrenmesi amacıyla Tasarım ve Beceri atölyesi açıldı.  Tasarım ve Beceri Atölyesi açılışından önce çocuklar gitar çalarak, ‘İzmir Marşı’nı ve ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkılarını seslendirdi.

 

 

 

 

 

 

 

Daha sonra Tasarım ve Beceri Atölyesinin açılış konuşmasını yapan TEGV İş Geliştirme Müdürü İpek Uralcan, “Hepiniz hoş geldiniz. Tasarım ve beceri atölyemiz esasında bizim daha öncesinde açmak istediğimiz atölyedeydi. Yapı Kredi desteği ile yapmıştık ama araya pandemi girdi. Kısmet bugüneymiş. Çocuklarla çok keyifli bir gün geçireceğimizi düşünüyoruz” dedi.

 

TEGV kuruluşundan beri görev aldığını söyleyen TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. İlter Turan, “Bu vakıfın kuruluşundan beri görev aldım.  Okulun yanında çocukların gelişmesi, beceri kazanması için okul dışı saatlerde onlara yol göstermeye yardımcı olmaya ve fırsatlar sunmaya çalışan bir kuruluşuz. Sivil toplumun desteği olmadan böyle bir fırsat sunuma imkanına sahip değiliz. O bakımından hepinize teşekkür ederim” diye konuştu.

Tasarım ve Beceri Atölyesi açılışından sonra açılışa katılan Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Duman’a, Halil Altındere’ye, Süreyya Evren’e çocuklar tarafından çizilen resimler hediye edildi.