“Çocuklar arasında şiddet hızla artıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Çocuklar arasında şiddet hızla artıyor”

Mersin’de 12 yaşındaki bir kız öğrencinin öldürülmesinin yankıları sürerken CHP’den de çocuklar arasında artan şiddet olaylarıyla ilgili araştırma önergesi geldi.

“Çocuklar arasında şiddet hızla artıyor”


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen çocuklar arasında artan şiddet olaylarının araştırılması ve bunların önlenmesi için TBMM Başkanlığına Meclis Araştırma komisyonu kurulması için bir önerge verdi.

Alpay Antmen önergesinde “İstatistiklere göre geçen yıl güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olay sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10,8 artarak 499 bin 319’e yükselmiştir” dedi.

Antmen’in önergesinde, “Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılında güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuklara ilişkin istatistikleri yayımlamıştır. İstatistiklere göre geçen yıl güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olay sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10,8 artarak 499 bin 319’e yükselmiştir. Söz konusu çocukların karıştığı olayların 132 bin 943'ü suça sürüklenme nedeni ile gerçekleşmiştir. Bu çocukların yüzde 36,6'sına yaralama, yüzde 27,2'sine hırsızlık, yüzde 5,1'ine uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, satmak veya satın almak, yüzde 4,3'üne tehdit, yüzde 3,8'ine ise cinsel saldırı suçları isnat edilmiştir” denildi.

 

“YOKSULLUK ŞİDDETİ ARTIRIYOR”

 

Son dönemde çocuklar arasında şiddet olaylarının arttığını dile getiren Antmen, çocukların karıştığı şiddet olaylarından örnekler verdi. Yoksulluğun şiddet olaylarını arttırdığını söyleyen Antmen, “Çocuklar arasında yaşanan ve artan şiddet sarmalı Türkiye’de şiddet kültürü oluştuğunu ve bunun çocuklarda iletişim dili haline gelmeye başladığını göstermektedir. Ülkede hakim olan eril dil, nefret söylemleri, politik kutuplaşma ve ayrımcılık, şiddetin çocuklara kadar inmesine ve onlarca da benimsenmesine yol açmaktadır. Çünkü çocuklar ülkelerinde yaşanan her konuyu ve her olayı izlemekte ve gözlemlemektedir. Bununla birlikte; artan yoksulluk ve eğitimde fırsat eşitliğinin yok edilmesi bu şiddet sarmalını daha da büyütmektedir” ifadelerini kullandı.  (Haber Merkezi)