Erdemli’ye otogar sözü | Güney Gazetesi Mersin

Erdemli’ye otogar sözü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli’de gerçekleştirilen ‘Bal Sağım Çadırı ve Ceviz Fidanı Dağıtım Töreni’nde üreticilerle buluştu. Başkan Seçer, “Milli Emlak’ın tahsis vermesi durumunda Kocahasanlı’da güzel bir otogar yaparız” dedi.

Erdemli’ye otogar sözü


Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Erdemli’de “Bal Sağım Çadırı ve Ceviz Fidanı Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Törene; Başkan Seçer’in yanı sıra, Mersin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Demirbaş, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Kurt, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çiftçi, CHP Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin, Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, bürokratlar ve üreticiler katıldı.

Erdemli’yi ve Erdemli halkını çok sevdiğini dile getiren Seçer, bunun sebebinin ise bölge halkının çalışkanlığından kaynaklandığını vurguladı.

Göreve gelmeden önce Erdemli ile ilgili söylediği başta yol projeleri olmak üzere, tüm projeleri uygulamaya aldıklarını ve önemli bir kısmını yerine getirdiklerini kaydeden Seçer, yine üreticiler için büyük önem taşıyan Mergin ve Lamos Köprüleri’ni hizmete sunduklarını belirtti. 

Yıllar önce temeli atılmasına karşın, inşaatı duran Erdemli Hali için yeniden çalışma başlattıklarını ve artık tesisin bitme aşamasına geldiğini anlatan Başkan Seçer, Hal’in yılbaşına kadar orada faaliyet gösteren esnaflara teslim edileceğinin müjdesini de verdi. Seçer,  Erdemli Otogarı’nı yapmayı çok istediklerini, ancak yer temininde yaşanan sıkıntı dolayısıyla bir türlü yapamadıklarını aktardı.

Erdemli’de otogar için uygun Kocahasanlı’da bir yer olduğunu ifade eden Seçer, “Burada Milli Emlak’ın bir yeri var, yanında da bizim yerimiz var. Uzun süredir oraya otogar yapmak için, bu yerin tahsisini Milli Emlak’tan istiyoruz. Tahsis yaparlarsa, biz de talebiniz olan otogarı yaparız” diye konuştu.

Tömük ve Limonlu bölgesinde uzun yıllardır kanalizasyonla ilgili sıkıntılar olduğunu ve vatandaşlardan yoğun şikâyet aldığını belirten Başkan Seçer; Limonlu’daki problemin çözüme ulaştırıldığını, Tömük’teki problemin ise kısa süre içerisinde çözüleceğini söyledi. Başkan Seçer, halkın ihtiyacı olan hizmetlerin, bundan sonraki süreçte de devam edeceğini kaydetti. (Haber Merkezi)

 

“Çiftçilerimiz zor günler yaşıyor”

 

Ekonominin kötü gidişinden, her zaman en fazla üreticinin etkilendiğini belirten Vahap Seçer, şu anda da üretici ve çiftçinin ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğini ifade etti. Bu zor koşullara rağmen üreticinin üretime devam ettiğini söyleyen Seçer, çiftçinin birçok şeyden fedakarlık yaparak, rızkını çok zor şartlar altında kazandığını belirtti. 

Büyükşehir Belediyesi olarak, üretime katkıda bulunmak ve üreticiye destek olmak anlamında çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Seçer, “Büyükşehir Belediyesi’nin, çalışmalarında en başarılı olduğu sahalardan biri de Mersin tarımına ve hayvancılığına yaptığı katkıdır. Mesela, Bakanlık seviyesinde bir proje olan “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi, Mersin’in küçükbaş hayvan popülasyonunda damızlık hayvan popülasyonunu geliştiren bir projedir. Söz konusu projeyle, her yıl 60 üreticiye 25’er adet küçükbaş hayvan veriyoruz” dedi.

 Bal üreticilerinin girdi maliyetleri konusunda çok sıkıntı çektiklerini ve desteğe ihtiyaçları olduğunu söyleyen Seçer, en önemli hususlardan bir tanesinin de bu ürünü pazarlamak olduğunu kaydetti. Bu konuda yakın zaman içerisinde Yenişehir Menteş’te açılacak Kooperatif Pazarı’ndaki satış noktasında üreticilerin ürünlerini pazarlayabileceklerini belirten Seçer, “Kooperatiflerin, ürünlerini pazarlama noktasında faydalandığı elektronik alışveriş desteği, bal üreticilerimiz için de verilebilir” diye konuştu.

Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Kurt, her daim üreticinin yanında olduğu için Başkan Seçer’e teşekkür ederek, “Vahap Başkanımı göreve ilk geldiği günden beri; sahada, kırsalda, köylünün, çiftçinin, arıcının, hayvancının yanında görmekten mutluyuz. Daha önce arıcılarımıza bir ekipman desteği vermişti. İkinci desteği bal sağım çadırı oldu. Desteğin devam edeceği konusunda kendisinden sözü de aldık” dedi.(Haber Merkezi)