Mersin’de 12 bin 483 hayvana çip takıldı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de 12 bin 483 hayvana çip takıldı

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kent genelinde şu ana kadar çip uygulamasıyla 12 bin 483 hayvanın kayıt altına alındığını açıkladı.

Mersin’de 12 bin 483 hayvana çip takıldı


ELVAN KONUK

 

Evde bakılan hayvanların çip takılarak kayıt altına alınması uygulaması için son tarih 31 Aralık.  Bu tarihten sonra çip uygulamasını yaptırmayan hayvan sahiplerine para cezası uygulanacak. Çip uygulamasının bitmesine sayılı günler kala sık sık hatırlatma yapan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Mersin genelinde şu ana kadar 6 bin 373 köpek ve 6 bin 110 kedi olmak üzere toplam 12 bin 483 ev hayvanının kayıt altına alındığını açıkladı.  

 

 

 

Yapılan açıklamada “30344 sayılı ‘Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik’ kapsamında sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilerek elektronik ortamda kayıt altına alınarak (PETVET) pasaport düzenlenmesi 1 Ocak 2021 tarihinde sahipli köpeklerin PETVET sistemine kaydı ile başlamıştır. Kayıt işlemi 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacaktır. Kimliklendirme işlemi Veteriner Hekimler Odası ile anlaşma yapmış serbest çalışan Veteriner Hekimler, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerinde yapılmaktadır” denildi.