Mermer direnişi | Güney Gazetesi Mersin

Mermer direnişi

Anamur’un Emirşah köyünde yapılmak istenen Dolomit Ocağı ve Korucuk’ta yapılmak istenen mermer ocağı ile ilgili firmanın ‘ÇED Olumlu’ kararı almak için düzenlediği halkın katılımı toplantısı bölge sakinleri tarafından gürültü yapılarak engellendi.

Mermer direnişi


ELVAN KONUK

 

Emirşah köyünde Güngörler Hafriyat Madencilik ve İnşaat Tic. Ltd. Şti. şirketi bölgeye açmak istediği Dolomit Ocağı ile ilgili dün sabah saatlerinde katılım toplantısı düzenledi. Aynı gün Korucuk’ta Lion Madencilik Şirketi tarafından açılmak istenen mermer ocağı ile ilgili ‘ÇED Olumlu’ kararı almak için saat 14.00’da toplantı düzenlendi. Bölge halkı, toplantıları teneke ve düdük çalarak engelledi.

Anamur’un doğa tahribatı ile mücadelesine Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), STK’lar , bazı siyasi parti temsilcileri, Emirşah Köyü Muhtarı Tahsin Kadiroğlu, Kaşdişlen Köyü Muhtarı İbrahim Erdem, Ovabaşı Köyü Muhtarı Gani İmdat, Korucuk Köyü Muhtarı Halit Şimşek de destek verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan gelen görevlilerin tutanak tutup gittiği öğrenildi.

 

 

 

 

ÇAĞRI KARŞILIK BULDU

 

Anamur’un Korucuk Köyü’nde Lion Madencilik Şirketi tarafından açılmak istenen mermer ocağı ile ilgili olarak Mersin Valiliği’nin verdiği ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararına karşı köy halkı ile birlikte MERÇED’in açıp kazandığı dava henüz kesinleşmediği halde, söz konusu firma bu kez “ÇED Olumlu” kararı almak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurmuştu. Dün saat 14.00’da bakanlık yetkililerinin ‘Halkın katılımı toplantısı’ düzenleyeceğini söyleyen MERÇED Anamur temsilciliği, Anamurlulara doğa tahribatına ‘hayır’ demeleri konusunda çağrıda bulunmuştu. MERÇED’in bu çağrısı karşılık buldu ve bölge halkı yoğun bir katılım sağlayarak toplantılara izin vermedi.