LİDER TARSUS’A İZMİT ÇELMESİ: 86-82 | Güney Gazetesi Mersin

LİDER TARSUS’A İZMİT ÇELMESİ: 86-82

Misli.com Türkiye Kadınlar Basketbol ligi 13. Hafta karşılaşmasında lider Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı İzmit Belediyespor’a 4 sayı farkla yenildi. Şampiyonluk yolunda yara alan Tarsuslu periler 2. sıradaki Fenerbahçe ile eşit puana sahip olmasına rağmen averajla liderliğini korudu.

LİDER TARSUS’A İZMİT ÇELMESİ: 86-82


HASAN KÜÇÜK

 

Misli.com Türkiye Kadınlar Basketbol ligi 13. Hafta karşılaşmasında Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı İzmit Belediyespor’a konuk oldu. Kocaeli Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğinin başlarında öne geçen İzmit ekibi oldu. Tarsuslu periler buldukları sayılarla farkı kapatsada ilk çeyrek İzmit Belediyespor'un 23 18 üstünlüğü ile sona erdi.

2. çeyreğin ilk dakikalarında hücumda ve top kapmada başarılı olan Tarsuslu periler buldukların sayılarla durumu 23-23 yaparak eşitledi. Tarsus Belediyesi bu eşitlikten sonra ev sahibi ekibin hücumuna ve sayılarına engel olamayarak geri düşen taraf oldu; 31-28.

 

 

İLK DEVRE 46-46 EŞİT SONUÇLANDI

Geri düşüşün ardından rakibin top kayıplarını iyi değerlendiren hücumda etkili olan Tarsuslu periler

ikinci çeyreğin sonlarına doğru durumu yeniden eşitleyerek 44-44 yaptı. Karşılaşmanın ilk devresi 46- 46 eşit sonuçlandı.

3. çeyreğe etkili başlayan Tarsus durumu 48-51’e getirdi ancak İzmit ekibi bulduğu sayılarla  durumu önce eşitledi sonra öne geçen taraf oldu; 55- 52.

Tarsuslu periler daha sonra 6 sayıya çıkan farkı ribauntları ve hücumu iyi değerlendirerek 2’ye indirerek durumu 60- 58 yaptı ve rakibini molaya gönderdi ve ardından bulduğu sayı ile durumu yeniden eşitleyerek 60- 60 yaptı.

 

 

 

3. cü çeyreğin sonlarına doğru her iki takımda birbirine üstünlük kurmada zorlandı ve buldukları ikilik sayıya ikili sayı ile karşılık verdi.

Serbest atışı sayıya çeviren Tarsus Belediyesi 66 -68 öne geçti ancak İzmit ekibi 2 serbest atışı sayıya çevirerek yeniden beraberliği yakaladı: 68-68.

3. çeyrek ev sahibi ekibin 70 68 üstünlüğü ile sona erdi

Son çeyrek kıran kıran bir mücadele ile başladı taraflar birbirine üstünlük kurmada zorlandı. 

İzmit ekibi bulduğu ikilik ve üçlük sayılarla farkı 5’e çıkardı: 77-72.

Daha sonra Tarsuslu periler 6 sayıya çıkan farkı teke indirerek durumu 79- 78 yaptı. Serbest atışın birini sayıya çeviren Tarsuslu periler durumu yeniden eşitledi: 79- 79. Etkili bir savunma yapamayan ve atakları sayıya çeviremeyen Tarsuslu periler karşılaşmayı 86-82 kaybetti.

13. karşılaşmada 2. mağlubiyetini alan ve 24 puanı bulunan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı averajla liderliğini korudu.