MİY’e Kelkit darbesi: 2-2 | Güney Gazetesi Mersin

MİY’e Kelkit darbesi: 2-2

MİY’e Kelkit darbesi: 2-2


HASAN KÜÇÜK

Geçen hafta deplasmanda Karşıyaka ile 0-0 berabere kalan lider Yeni Mersin İdman Yurdu bu hafta da  1954 Kelkit Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı. 2 haftada 4 puan kaybeden Yeni Mersin İdman Yurdu’nun 2. Sıradaki 52 Orduspor ile arasındaki puan farkı 3’e düştü. 

TFF 3. Lig 1. Grup 16. Hafta karşılaşmasında lider Yeni Mersin İdman Yurdu Gümüşhane ekibi 1954 Kelkit Belediyespor’u ağırladı. Mersin Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya her iki ekip kontrollü başladı ancak ilerleyen dakikalarda ev sahibi ekip topu kontrol altına alarak ataklar geliştirdi.  Yeni Mersin İdman Yurdu 3. ve 4. dakikada art arda Christofer ile kullandığı kornet atışını değerlendiremedi.

ERKEN GOL ŞAŞKINLIĞA NEDEN OLDU

12. dakikada Gümüşhane ekibinin sağ taraftan kullandığı korner atışında topa kafa ile vuran Onur Demir takımını öne geçiren golü attı. 0-1  

Kırmızı lacivertli ekip yenilen gol sonrası art arda ataklar geliştirdi. 15. dakikada Gristofher’in vurduğu topun filelere gitmesine kaleci Onur izin vermedi. 

20. dakikada Ghristofer’in rakip ceza sahası dışındaki ortasında Abuzer iyi bir kafa vuruşu yapamadı. Kaleci Onur topu kornere çeldi. 

26. dakikada gelişen kanat organizasoyonunda Christofer’in sağ tarafa attığı toplu buluşan Yusuf Yıldırım topu rakip ceza sahasına ortaladı. Meşin yuvarlağa güzel bir vuruş yapan Abuzer Gaffar Toplu takımına eşitliği getiren golü kaydetti: 1-1.

35. Dakikada  kaleci Onur’un attığı topu Onur Demir kafası ile Mersin ceza sahasına aşırttı. Mersin ceza sahasında topla buluşan Mertkan defansa güzel bir çalım atarak topu filelerle buluşturdu. 1-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 1-2 üstünlüğü ile sona erdi.

 

 

BERABERLİK GOLLERİ ABUZER’DEN GELDİ

53. dakikada sağ kanattan gelişen Mersin İdman Yurdu atağında rakip ceza sahasına sarkan topla buluşan Mersin İdman Yurdu futbolcusu topu Abuzer Gaffar Toplu’nun önüne bıraktı. Abuzer güzel bir vuruşla  kendisinin ve takımının 2. golünü kaydederek durumu eşitledi. 2-2

67. dakikada Ömer’in pasında rakip ceza sahasında topla buluşan Abuzer Gaffar meşin yuvarlağı filelere gönderemedi. 77. dakikada Ferhan rakip ceza sahasında yerde kaldı. Hakem devam kararı verdi.

80. dakikada Ömer Önder mutlak gol pozisyonunu golle sonuçlandıramadı.   Maçın ilerleyen dakikalarında Mersin idman Yurdu daha etkili olmasına rağmen gol pozisyonlarını değerlendiremeyince karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı.