68. yıl dönümünde görkemli kutlama | Güney Gazetesi Mersin

68. yıl dönümünde görkemli kutlama

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, 68. yılını iş insanlarının katıldığı görkemli bir geceyle kutladı. Gecede meslekte 50. 40. ve 25. yılını dolduran üyelere plaket verildi.

68. yıl dönümünde görkemli kutlama


ELVAN KONUK


TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, 68. Yılını gelenekselleşen organizasyonuyla Divan Otel’de kutladı. TMMB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, MMO Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ali Adalıoğlu’nun yanısıra MMO üyeleri ve iş insanları katıldı.

Gecede odanın kuruluşuyla ilgili bilgi veren MMO Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, Türkiye’de 18 tane şubelerinin olduğunu söyledi. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Yücesoy, “Biliyorsunuz ki böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesi şu günün şartlarında çok da kolay olmuyor. Pandemi süreci atlattık. Ulusal ve uluslararası boyutta küresel bir salgın geçirdik. Ancak maalesef bu salgında birçok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de yönetim zafiyetleri yaşandı. En acı kısmı da bilim kurulunda bir mühendisin olmamasıydı. Çok acıydı. Çünkü solunumla bulaşan bir rahatsızlıktı. Mekanik tesisat ve havalandırma ile ilgili uzmanlığı olan mühendisler maalesef orada yoktu. O dönemki uygulamalardan dolayı bugün maalesef son dönemlerin en büyük ekonomik buhranını yaşıyoruz. Bu ekonomik buhran her şeyi etkiledi. Böyle kapsamlı ve güzel bir gece organize edebilmek için destekçilerimizle görüştük, sağ olsunlar onlar bize inandılar ve destek oldular. Onların sayesinde bu geceyi organize ettik” dedi.

 “ODALARIMIZ MESLEKİ SÜRECİN DIŞINA İTİLİYOR”

 

MMO Başkanı Yunus Yener, “Odamız kurulduğunda 902 olan üyemiz şuanda 125 bine ulaşmış vaziyette. 18 şube, 97 il ve ilçe temsilciliği, 10 tane mesleki denetim bürosu, işyeri temsilciliklerimiz, eğitim merkezlerimiz bulunuyor. Bütün yaptığımız etkinlikler Mühendislik Ortak Bileşke Bildirgesi’nin ortaya çıkması için” ifadelerini kullandı. Meslek odasının görev alanlarından söz eden Yener, “Biz üyelerimizin itibarını korumakla sorumluyuz. Ne yazık ki etkinlik alanlarımız, oda üye ilişkisi mesleki denetim ve kamu tüzel kişiliği yapımız sürekli saldırı altında. Odalarımız kamusal mesleki sürecin dışına itilmeye çalışılmaktadır.  Ülkemizin kalkınması için en önemli güç olan mühendisler olarak bugün son 1 sene içerisinde sanayisizleşme sürecinin, özelleştirmelerin, kamu kaynak varlıklarının talanının, güvenliksiz çalışma koşullarının eğitimde niteliksizleşmenin ve işsizliğin getirdiği olumsuz sonuçlarla karşı karşıyayız. Bunun sonucunda üniversite mezunu gençlerimiz bu ülkede iş bulamadığı için başka ülkelerde çözüm arıyorlar” diye konuşarak yaşanan sorunlara da dikkat çekti.

ÜYELER VE GECEYE KATKI SUNANLARA PLAKET VERİLDİ

 

Meslekte 50. yılını dolduran Ahmet Tuncay Mutlu, İbrahim Tememoğulları, Ali Dursun Apaçık, Memduh Tatlısu ve Ahmet Naim Berkan plaketlerini Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın elinden aldı.

Meslekte 40. Yılını dolduran Osman Yücel, Servet Ünal, Münire Karadağ, Fahri Fuzuli Özcan, Necmettin Yıldız, Süleyman Suat Bozkurt plaketlerini Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’dan aldı.

25.yılını dolduran İhsan Nihat Yelci, Özgür Pınar, Hilmi Burak Seçkin, Tahsin Evcioğlu, Mehmet Mete Yalvaç, Akın Kılınç’a ise plaketlerini Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan verdi.

Organizasyonun gerçekleşmesine katkı sunan firmalara da plaketin verildiği gecede Gökhan Tepe şarkılarıyla misafirlere müzik şöleni sundu.