TİY’e iki başkan adayı | Güney Gazetesi Mersin

TİY’e iki başkan adayı

TİY’e iki başkan adayı


HASAN KÜÇÜK

Maddi ve yönetim olarak zor günler geçiren TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu’nun  13 Aralık'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday çıkmayacağı endişeye neden olurken 2 ismin adaylığını açıklaması camiayı rahatlattı.

Tarsus İdman Yurdu'nda bugün yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul öncesi İş adamı Muhammed Günkut, başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Bir kafede düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Günkut, sarı lacivertli ekibi ayağa kaldırmak için aday olduğunu söyledi. Tarsus İdman Yurdu’nu birlik beraberlik içinde bu ortamdan çıkartarak ayağa kaldırmak istediklerini ifade eden Günkut, “Bu zor zamanda kulübün büyük bir çıkmaz ile boğuştuğunu bilen biri olarak TİY kulübüne adaylığımı açıklıyorum. Kimse bu durumdayken kulübe başkan adayı olmak istemez. Ama ben ve değerli arkadaşlarım bu göreve talip olduk. Futbolu bilen biri olarak sorunların üstesinden gelecek tercübeye sahibiz.  Biz kimseyle yarış ve rekabet halinde değiliz. Bizim niyetimiz Cumhuriyetle yaşıt kulübümüzün içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmaktır. Eğer kendine güvenen Tarsuslu bir arkadaşımız bu sorunların üstesinden gelebilirim diyorsa bizleri ikna ederse biz adaylıktan çekiliriz. TİY’i bu durumdan kurtaracak projelerimiz var. Biz bu işi başaracağımıza emin olduğumuz için taşın altına elimizi koyduk." dedi.

 

 

 

 

Öte yandan kulübün eski yöneticilerinden Ender Özinç’in de aday olduğu öğrenildi. Resmi olarak başkanlığını açıklamayan Özinç’in liste hazırladığı öğrenildi.

TİY’in olağanüstü kongresi 13 Aralık Salı günü saat 17.00’de Belediye Nikah Salonu’nda yapılacak ve görüşülecek gündemde şirketleşme de bulunuyor.