“Satılık arsaları gazeteden öğreniyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Satılık arsaları gazeteden öğreniyoruz”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçelerdeki arsaların TOKİ tarafından satışa çıkarıldığını ve bundan gazete ilanları sayesinde haberdar olduğunu söyledi. Yasa gereği bu arsaların satışından ilçe belediyelerine yaklaşık yüzde 40’lık bir pay verildiğini hatırlatan Tarhan, “Herhalde bu yüzde 40’lık payı Büyükşehir ve ilçe belediyesine vermemek için böyle bir yol izleniyor diye düşünüyorum” dedi.

“Satılık arsaları gazeteden öğreniyoruz”


ELVAN KONUK

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, TOKİ konusunda bazı konuları gündeme getirdi. Gazete ilanlarında ve sosyal medyada Mersin’in birçok ilçesinde TOKİ tarafından arsaların satılacağını gördüğünü ifade eden Tarhan “Bunların arasında Mezitli de var ve gazete ilanlarından haberdar oluyorum Belediye Başkanı olarak.  İki mahallemizde iki imarlı küçük arsanın TOKİ tarafından satılacağını gördük.  Tapu kaydına baktığımız zaman bu iki arsanın kısa bir süre önce hazineye geçtiğini ve satıldığını öğrendik. Burada toplu konut yapılamayacağına göre yasa gereği Büyükşehir ve arsanın satıldığı ilçe belediyesine verilecek bir pay var. Toplam hatırladığım kadarıyla yüzde 40’lık bir pay var. Herhalde bu yüzde 40’lık payı Büyükşehir ve ilçe belediyesine vermemek için böyle bir yol izleniyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

“YUKARIDAN AŞAĞIYA BİR DAYATMA VARSA BU RAHATSIZLIK YARATIR”

 

Toplu konuta karşı olmadıklarının altını çizen Tarhan, geçmişte yapılan toplu konutları hatırlattı. Tarhan,” Elbette dar gelirlilerin bir barınma sorununa, piyasadan daha uygun koşullarda ihtiyaç varsa toplu konut yapılsın. Fakat bununla bağlantılı olarak ben nazım imar planlarını önemsiyorum. Kanunda şöyle söyler varsa bölge planı yoksa çevre planına uygun bir şekilde kentin geleceğini hazırlayan planlar nazım imar planlarıdır Bunu doğru buluyorum, iyi de buluyorum. Eğer buradaki Büyükşehir Meclisimiz bugün bir alana A demiş ise yarın Büyükşehir meclisimizin bilgisi olmaksızın, ilçe belediyesinin bilgisi olmaksızın eğer toplu konut yapacağız diye yukarıdan aşağıya bir dayatma olursa bu kuşkusuz rahatsızlık yaratacaktır” şeklinde konuştu.