MTSO Meclis Başkanlığına ilk kadın aday | Güney Gazetesi Mersin

MTSO Meclis Başkanlığına ilk kadın aday

MTSO seçimlerine sayılı günler kala İş İnsanı Yasemin Taş Meclis Başkanlığına adaylığını açıkladı. “Ortak akıl ile şehrin lobi gücünü artırmak birincil önceliğimiz” diyen Taş, adaylığını açıklayan ilk kadın oldu.

MTSO Meclis Başkanlığına ilk kadın aday



Geçtiğimiz aylarda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçimleri bazı komitelerin itirazları nedeniyle iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmişti. 23 Aralık tarihinde yapılacak olan seçimlerde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 26 No’lu Sağlık Hizmetleri Medikal ve Kozmetik Meslek Komitesi Üyesi ve Meclis Üyesi Yasemin Taş, MTSO Meclis Başkanlığına adaylığını açıkladı.

 

“ŞEHRİN LOBİ GÜCÜNÜ ARTTIRMAK ÖNCELİĞİMİZ”

 

Dünyadaki yeni nesil ticaret ve sanayi anlayışı çok daha rekabetçi bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Taş, “Kentimiz ekonomisi geliştikçe lobi gücüne sahip, yetkin ve etkili bir MTSO yapısına olan ihtiyaç belirgin olarak hissediliyor. Bu ihtiyacın odağında yer alan ve 41 sektörü temsil eden meclisin, kentin ortak çıkarları doğrultusunda nitelikli girişimci ve savunucu kimliğe kavuşmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ortak akıl ile şehrin lobi gücünü artırmanın birincil önceliği olduğunu vurgulayan Taş, “İlk işimiz Meclis Akademisini kurmak olacak. Böylece, meclis üyelerimizi eğitimlerle yetkin ve etkili birer kent savunucusu olarak konumlandıracağız. Ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek, kentimizin gündemindeki sorunlarda, çözümün parçası olmaya önem göstereceğiz. Kent dinamikleri ile diyalog ve kolektif çalışma ortamlarını oluşturacağız. İnisiyatif alan, çözüm üreten, aktif, yapıcı ve yönlendirici bir meclis ile Mersin’in ekonominin lider şehirleri arasındaki konumunu güçlendireceğiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)