MİY’de beraberlik üzüntüsü | Güney Gazetesi Mersin

MİY’de beraberlik üzüntüsü

MİY’de beraberlik üzüntüsü


HASAN KÜÇÜK

Geçen hafta deplasmanda Karşıyaka ile 0-0 berabere kalmasının ardından bu haftada taraftarlarının önünde 1954 Kelkit Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak 2 haftada 4 puan kaybeden TFF 3. Lig 1. Grubun lideri Yeni Mersin İdman Yurdu’nda büyük üzüntü hakim. Teknik Direktör Ersin Aka, taraftarlarının önünde böyle bir sonuca çok üzüldüklerini söyledi. 

“KIRILMA ANLARINI DEĞERLENDİREMEDİK”

1954 Kelkit Belediyespor maçı sonrası gazetemize değerlendirmelerde bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, böyle bir sonuç karşısında çok üzgün olduklarını belirterek “Aslında zor bir maç olacağını biliyorduk. Rakip takım deplasmanda 1 defa yenildi. Onda da 90+5’te penaltı kaçırmıştı. Değişik bir takım. Oyun bozmaya çalışıp geçiş oyunu ile yan topla gol bulan bir takım. Bununla ilgili hafta içi ciddi olarak çalışmıştık. Aslında maçı oynayınca çokta böyle olmayacak bir maçtı. Kırılma anlarını değerlendirebilsek bir defa öne geçebilseydik çok rahat kazanabileceğimiz bir maçtı. Maalesef bunu yapamadık. Kırılma anlarını değerlendiremedik. Kararlı oynamadı takım. Oyunsal anlamda takımdan bir problem yaşamadım” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR MAÇTA BÖYLE BİR GOL YEMEDİK”

Yedikleri ikinci gole çok üzüldüğünü vurgulayan Aka şunları söyledi: “Biz 16 maç oynadık hiçbir zaman rakibe yediğimiz ikinci goldeki gibi bir pozisyon vermedik. Ne kaçırılan ne yenen gollerde. Zaten çok ta gol yememiştik. O ikinci gole çok çok üzüldüm. Ama sonuca bakmak lazım. Önümüzde bir tane Yomra maçı kaldı. Eksiklerimiz var. Buna çok iyi odaklanıp bu maçıda kazanıp devreye girip yavaş yavaş eksikliklerimizi tamamlamamız gerekiyor. Uzun maratonda bunların olması normaldir. Ama içeride taraftarımızın önünde böyle bir şey olmasına ben çok üzüldüm.”

Yeni Mersin İdman Yurdu’nda futbolcuların Pazar günü oynanacak Yomraspor maçı hazırlıklarına bugün başlayacağı öğrenildi.