Öğretmenlerden 10 ilçede veli ziyareti | Güney Gazetesi Mersin

Öğretmenlerden 10 ilçede veli ziyareti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleri, öğrenci velilerini evlerinde ziyarete başladı.

Öğretmenlerden 10 ilçede veli ziyareti


Veli ziyaretlerine başlayan öğretmenler 10 ilçede toplam 6 bin 331 öğrencinin evine ziyarette bulunacak. Ziyaretleri, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin Rehber Öğretmeni, Sınıf Öğretmeni ve Kurs Sorumlusu gerçekleştiriyor.

Büyükşehir’in kurs merkezlerinden faydalanan öğrencileri evlerinde ziyaret eden kurs öğretmenleri; öğrencinin çalışma ortamını değerlendirerek, iyileştirilmesi gereken koşullarla ilgili önerilerde bulunurken, velileri de sınav süreci ve yapılması gerekenler hakkında bilgilendiriyorlar. Öğrencinin ders durumu ve deneme sınavı istatistiklerini de paylaşan öğretmenler, gerekli önerilerde bulunarak öğrencinin yanında oluyor. Öğretmenler bu ziyaretlerle öğrencilere akademik desteğin yanı sıra, sosyal anlamda da katkı sağlıyor. Aile ortamında gerçekleşen ziyaretler sayesinde, öğrenciler de veliler de moral buluyor. (Haber Merkezi)


  Öğretmenlerden 10 ilçede veli ziyareti