Tarsus İdman Yurdu’na esnaf başkan | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus İdman Yurdu’na esnaf başkan

Tarsus İdman Yurdu’na esnaf başkan


HASAN KÜÇÜK

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nun yeni başkanı Murat Gül oldu.

Geçen sezon şampiyonluğu penaltılarla kaçıran ve bu yıl TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nda yönetim krizi bir türlü bitmemişti. Sarı lacivertli ekip geçen yıl Şahin Kırbıyık’ın istifasının ardından 3. olağanüstü genel kurulunu yaptı. Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan olağan üstü kongrede Murat Gül ve Yemliha Şahin başkanlığındaki iki liste yarıştı. Daha önce adaylığını açıklayan Muhammet Günkut ise adaylıktan çekildi.

Kongrede söz alan Muhammet Günkut, Tarsus İdman Yurdu’nda başkanlığına kimsenin aday olmaması ve takımın zor durumunu görünce aday olduğunu ifade ederek “Bugün gördüm iki liste ve iki başkan adayı var. Ben yarışmak ve kimse ile mücadele etme niyetinde değilim” dedi.

Başkan Adayı Yemliha Şahin ise Tarsus İdman Yurdu’nun içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek kimsenin takıma sahip çıkmamasından yakındı. Şahin, cebinde eski Başkan Şahin Kırbıyık’ın 50 milyon açık çekinin bulunduğunu kaydetti.

159 oyun kullanıldığı olağanüstü kongrede Murat Gül’ün listesi 110 oy alırken Yemliha Şahin’in listesi 48 oyda kaldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Murat Gül’ün başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Ali Tekirdağ, Cem Erpehlivan, Yusuf Balcı, Zülfikar Polat, Kasım Kanbal, Ersin Uyar, Mehmet Erdem, İbrahim Halil Küçükoğlu, Kasım Onur Gülşen, Erdal Acer, Mahmut Kahraman, Çağrı Yazlık, Yılmaz Talay, Cem Kavalcı. 

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından diğer başkan adayı Yemliha Şahin ile kongre öncesi başkan adaylığından çekildiğini açıklayan Muhammet Günkut’u kürsüye davet eden Murat Gül, “İlk başta söylediğim gibi esnafa hareket, Tarsus İdman Yurdu’na bereket sloganımız bu” dedi.

Gül, Tarsuslulara Tarsus İdman Yurdu bilincini yerleştirerek takımı kalkındıracaklarını söyleyerek esnafla projeler geliştireceklerini söyledi.

 

“TARSUSLULUK BİLİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

TİY’in çiçeği burnunda yeni başkanı Murat Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise “Tarsusluluk bilinci önceliğimiz. Bu memleket bizim. Biz 60 vilayetten büyük bir şehiriz. Gönüllülük esasına dayalı kampanyayı başlatıyoruz. Rakamın önemi yok. Soru şu, sen Tarsuslumusun…O zaman sporu seviyorsan aidiyet duygusuyla hareket et kimseye muhtaç olma. Çünkü muhtaç olduğun kudret senin damarlarında zaten... Esnafıyla iş adamıyla işçisiyle köylüsüyle 10 bin yıllık tarihiyle senin kimseye ihtiyacın yok. Tarsus sana sen lazımsın” ifadelerini kullandı.