MİY Teknik Direktörü Ersin Aka’dan tesis tepkisi: Kariyerimdeki en kötü tesiste çalışıyorum | Güney Gazetesi Mersin

MİY Teknik Direktörü Ersin Aka’dan tesis tepkisi: Kariyerimdeki en kötü tesiste çalışıyorum

MİY Teknik Direktörü Ersin Aka’dan tesis tepkisi:  Kariyerimdeki en kötü tesiste çalışıyorum


HASAN KÜÇÜK

 

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Mersin’in alt yapı ve saha olarak ülkenin en fakir yerlerinden olduğuna dikkat çekerek, “Kariyerimdeki en kötü tesiste çalışıyorum. Gelip buranın tesisini görse idim büyük ihtimal buraya gelmezdim” dedi.

Sosyal medya üzerinden yayın yapan bir platformda canlı yayına katılan Aka, Mersin’in büyük bir şehir vebüyük bir camia olduğunu vurgulayarak, “Ancak alt yapı ve saha olarak ülkemizde bu konuda en fakir yerdir diye düşünüyorum. Bu şartlarda buradan oyuncu çıkmasının çok zor olduğuna inanıyorum” dedi.

Bu sene hedeflerinin şampiyonluk olduğunu anlatan Aka, “Şampiyon olursak tesis yapacaklar sözünüze katılmıyorum.  Gönül isterdi ki şampiyon değil BAL ligi olduğunda da tesis yapılsın. Sadece Mersin İdman Yurdu’na değil, yönetenlerimizin böyle bakması lazım. Şu an biz Mersin’in tek profesyonel takımıyız. Ben kariyerimdeki en kötü tesiste çalışıyorum. Daha önce söylediğim için bir kez daha tekrar ediyorum. Bizim yönetimimiz çok başarılı bir yönetim. Çok iyi bir yönetim ile çalışıyorum. Birilerine şirin gözükmek gibi bir derdim yok benim. Birleştirici istekli arzulu bir şeyler yapmak isteyen bir yönetim ile çalışıyorum. Ben gelip buranın tesisini görse idim büyük ihtimal buraya gelmezdim. Ben telefonda düşündüm Mersin İdman Yurdu’na gidiyorum antrenman sahası nasıl? Kulüpte cereyan var mı diye soramazsın. Çünkü Mersin İdman Yurdu’na gidiyorsun” şeklinde konuştu.

Antrenman yaptıkları sahanın zemini ile ilgili sıkıntılarının bulunduğunu vurgulayan Aka, Bir sürü problemlerimiz var ve bu takım lider. Bana sorsanız en büyük başarımız böyle bir sahada antrenman yapmamıza rağmen bir tane çapraz bağ kopmaması. Bu kadar az sakat vermemiz bence mucize” ifadelerini kullandı.

 

 

MUĞDAT’IN PROBLEMİ FİZİKSEL 

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, geçtiğimiz günlerde takımdan ayrılan Muğdat Çelik’in neden ayrıldığını bilmediğini söyledi. Muğdat’ın ayrılık öncesi hiç kendisi ile görüşmediğini ifade eden Aka, “Ben Muğdat’ın bireysel olarak düşüncesini ve takımdan niye ayrıldığını bilmiyorum. Çünkü bana hiç gelmedi. Bana anlattıkları Karşıyaka maçına gitmeden başkanımıza gitmiş ve ayrılmak istediğini söylemiş. Başkanımız kabul etmeyince sportif direktörümüzle görüşerek tekrar ayrılmak istediğini söylemiş” dedi.

Konunun Karşıyaka maçından sonra kendisine iletildiğini anlatan Aka şunları söyledi: “Sebebini bilmiyorum bana hiç gelmedi. Halen de bilmiyorum. Bana hiçbir saygısızlığı olmadı. Sadece Muğdat ile ilgili şuna üzüldüm. Gelip benimle konuşabilirdi. Hocam ben mutsuzum ayrılmak istiyorum deseydi daha güzel bir ayrılık olurdu. Çünkü bizim formamızı giydi. Benim için özel bir oyuncu. Ben bir tane bile kötü bir şey yaşamadım. Muğdat’ıen son içeride Konya maçından 11 oynattık. Ondan sonra Şile Yıldız maçına gittik. Muğdat ‘burası sentetik saha ben gelmek istemiyorum’ dedi. Kendi isteği ile Kadroya girmedi. Muğdat’ın problemi fiziksel. Zaten Galatasaray sürecinden sonra 5 yılda 20 maç oynamış”