Attığınız sayı olsun | Güney Gazetesi Mersin

Attığınız sayı olsun

Attığınız sayı olsun


HASAN KÜÇÜK

 

Hafta sonu oynanan ING Kadınlar Basketbol Süper ligi 10. Hafta karşılaşmasında Tufan Metalurji Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni farklı yenerek Mersinlilerin yüzünü güldüren Çukurova Basketbol Kulubü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nde sırada Avrupa maçı var. ÇBK, bugün Euroleague Women 2022-2023 B Grubu 6. maçında İspanya’nın güçlü ekibi Spar Girona’yı ağırlayacak. Karşılaşma bugün saat 19.00’da Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacakve Euroleague Women Youtube kanalından canlı yayınlanacak.

Avrupa’da bu sezon istediği sonucu alamayan ve çıktığı 5 karşılaşmadan ancak 2’sini kazanabilen turuncu lacivertliler seyircisinin desteği ile bu maçı kazanarak galibiyet sayısını üçlemeyi hedefliyor. Avrupa’da çıkış yakalayarak play-off’larda iyi bir yerde mücadele etmek isteyen Çukurava Basketbol’un en büyük destekçisi Mersinliler olacak. Kentin bu önemli maçta takımını yalnız bırakmaması bekleniyor.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda dün saat 17.00’de yeni Başantrenör Ekrem Memnun idaresinde bir çalışma yapan ÇBK’lı oyuncular bugün ise saat 11.00 şut antrenmanı yaparak maç saatini bekleyecek.

ÇBK, Euroleague Women 2022-2023 B Grubu’nda çıktığı 5 maçtan 2’sini kazanabildi ve topladığı 7 puan ile 5. sırada yer aldı.

Spar Girona ise 5 maçtan 3’ünü kazanarak 8 puan topladı. Sopron Basket ile eşit puana sahip İspanya ekibi averajla 3. sırada bulunuyor.