“Hep birlikte ortak mücadele etmeliyiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Hep birlikte ortak mücadele etmeliyiz”

“Hep birlikte ortak mücadele etmeliyiz”


MAYSA DERYAYEVA

 

Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri üyeleri, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda yeniden seçilen Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Göksoy, “Hep birlikte ortak mücadele örgütlü olarak hareket edersek, bizlerde asıl hak ettiğimiz yerlere geliriz” dedi.

Göksoy, “Saray rejimine karşı yürütülen muhalefet bir yanı ile düzen muhalefetine dönüşmüş durumda. Bu kesimin içerisinde siyasal karşı bir duruş var bu muhalif kesimler içerisinde. Düzen içi muhalif kesimler var. Asıl dinamik gösteren güç düzen dışı siyasal dinamik güçtür. Emek ve özgürlük ittifakı bunun somut bir göstergesidir. 40 küsur yıllık üzerimizden geçen bir silindirden bahsediyoruz. Dönem sınıf parlaması hareketi olmuştur. Büyün madenci yürüyüşü, bahar eylemleri, en son olan gezi diremişidir. Fakat bu dönemde bize gerek olan şey sınıf hareketinin daha da güçlenmesidir. Düzen dışı siyasal muhalefet ile birlikte yükselen sınıf hareketinin üzerine basarak yükselecek ve iktidarı alaşağı edecek daha güzel yarınlar için. O güzel ve aydınlık günleri yaşatacak olan hedefe ulaştıracak olan, siyasal dinamikler ve öznelerdir. Ve tabi ki sınıf hareketinin yükselmesidir. DİSK bu konuda kendini ispatlamış bir harekettir. TÜRK-İş’in bağrından doğmuştur” ifadelerini kullandı.