Mut İdman Yurdu, BAL hedefinden şaşmayacak | Güney Gazetesi Mersin

Mut İdman Yurdu, BAL hedefinden şaşmayacak

Mut İdman Yurdu, BAL hedefinden şaşmayacak


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen yıl amatör kümeden şampiyon olarak Süper Amatör kümeye yükselen Mut İdman Yurdu Belediyespor gözünü Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) dikti. Mersin Süper Amatör Lig B Grubunda mücadele eden Mut İdman Yurdu Belediyespor 11 maçta elde ettiği 6 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 25 puan ile lider olan Erdemli Belediyespor’un 4 puan gerisinde 4. sırada yer alıyor.

Esnafın desteğini arkasına alan Mut İdman Yurdu, son günlerdeki başarılı çıkışı ile dikkat çekiyor. 

Mut İdman Yurdu Kulüp Başkanı Mustafa Genç, iyi bir form yakalayan takımlarının gidişatının iyi olduğunu söyledi. Onur Çalıkuşu’nun 3. Lig ekibi Malatya Arguvanspor ile anlaşmasının ardından 3 hafta önce daha önce Niğde Belediyespor’u çalıştıran Rifat Avcu’yu takımın başına getirdiklerini anlatan Genç, “Hocamız takımı iyi götürüyor. Futbolcularımızın morali iyi. Tesis sorunumuz yok. U-18 takımdaki futbolcularımız gibi diğer futbolcularımız tesislerde kalabiliyor. Tesisimizin karşısında antrenman sahamız var. Orada çalışma imkanı bulabiliyorlar” dedi.

 

 

 

“İKİ MAÇI ALARAK ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ”

 

Geçen hafta grubun güçlü ekiplerinden Erdemli Belediyespor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıklarını hatırlatan Genç, “Bu hafta Tarsus gücü ile oynayacağız. Haftaya Mersin 33 FK ile maçımız var. Ondan sonra 1 hafta ara var. Bu iki maçı alarak önümüze bakacağız. Geçen sene amatör kümeden Süper Amatör Kümeye çıktık. Bu sene hedefimiz BAL. Bunun için takım kurduk. Hedefimizden şaşmayacağız. Belediye başkanımızın, halkın ve esnafın destekleri ile bu süreci yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

 

“MUT İNSANI GEREKLİ DESTEĞİ SAĞLIYOR”

 

Mut insanın ve esnafının futbolu çok sevdiğini, ilçede çok fazla sosyal aktivite olmadığı için futbolu takip ederek takımlarına destek verdiğini anlatan Genç şunları söyledi: “Şirketler, müteahhitler ve halk maddi anlamda destek veriyor. Belediye başta tesis olmak üzere her türlü da gerekli desteği sunuyor. Belediye başkanımız maçlara geliyor. Esnaflar bize güveniyor. Takıma yardım yapmak isteyenlerden kesinlikle elden para almıyoruz. Bütün işlemlerimizi resmi yapıyoruz. Futbolcularımıza ücretlerini düzenli bir şekilde ödüyoruz. Bütün hesaplarımız şeffaf. İlk hedefimiz play-off. Play-off’a çıkarsak BAL’a çıkarız.”