“Tırnaklarımızla tutunup kümede kalacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Tırnaklarımızla tutunup kümede kalacağız”

“Tırnaklarımızla tutunup kümede kalacağız”


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen yıl Süper Amatör Lig’de şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıkan kasaba takımı olarak adını duyuran Homurlu 1951’in teknik direktörü Sedat Hazımoğlu bu seneki hedeflerinin tırnakları ile tutunarak kümede kalmak olduğunu söyledi.

Geçen yıl Süper Amatör Ligden BAL’a çıkan ve 7. Grupta mücadele eden Mersin’in 3 takımından biri olan Homurlu 1951 Spor bu sene istediği çıkışı yakalayamadı. 11 maçta 2 galibiyet, 5 beraberlik 4’de mağlubiyet alan Homurlu topladığı 11 puan ile 12. sırada yer alıyor.

Teknik Direktör Sedat Hazımoğlu, takımın 2-3 transferle süper amatör kümede şampiyon olduğu kadrosunu  koruduğunu söyledi. Başka takımlar Afyonkarahisar’da, Bolu’da kamp yaparken kendilerinin Çamlıyayla’da kamp yaptığını anlatan Hazımoğlu, “Cüzi bir bütçe ile devam ediyoruz. Güzel bir başlangıç yaptık. Gol yollarında biraz sıkıntılarımız oluyor. Çok maçı beraberliklerle bitirdik” dedi.

 

 

 

“BU HALİYLE KÜME DÜŞERİZ”

 

2-3 haftadır kötü gittiklerini ve mağlubiyetler yaşadıklarını anlatan Hazımoğlu, “Devrenin bitmesine 2 hafta var. 2 haftayı kayıpsız atlatmak istiyoruz. İkinci yarıya daha güzel daha kuvvetli başlamak istiyoruz. 12. Sıradayız ama statüye göre istersen 3. Sırada ya da ortalarda ol kendi ilindeki sıralama belli ediyor kümede kalıp kalmayacağını. BAL’da Mersin’de Silifke ve Anamur Belediyesporlar ile biz varız. Şu haliyle lig biterse biz küme düşeriz. Silifke en başta sonra Anamur geliyor. 3. takım biz olduğumuz için otomatikman küme düşeriz” dedi.

Toparlamaya çalıştıklarını anlatan Hazımoğlu, “Bırınma imkanımız yok bu nedenle Mersinli gençlerle gidiyoruz. İkinci yarı yine alacağımız futbolcular Mersin’in çocukları olacak. Kulübümüze genç yetenekleri kendisini ispat etmek isteyen genç yetenekleri bekliyoruz. Kapımız açık” diye konuştu.

 

“HAKEMLERDEN YANA LOBİMİZ ZAYIF”

 

Hakemlerden yana lobilerinin biraz zayıf olduğunu anlatan Hazımoğlu şunları söyledi: “Homurluspor Türkiye çapında bir köy takımı 2 bin nüfuslu kasaba takımı deniliyor. Köy takımı arkası yok deniliyor. Bu nedenle lobimiz biraz zayıf. Geçen haftalarda bir hakem faciası yaşadık. Adaman kalçasına top çarpıyor, hakem penaltı veriyor. Farklı yenilmemize rağmen doğru karar veren hakemlere teşekkür mesajları gönderdiğimiz oldu. Ama genel olarak hakemlerden memnun değiliz.”

 

“BU GİDİŞAT İYİ DEĞİL”

 

BAL’a yükselme statüsünün çok kötü olduğunu bunun yerine direk 4. lig yapılmasının daha makul olacağını anlatan Hazımoğlu şöyle devam etti: “En azından amatör kümeden direk 4. Lige çıkarlar. Burası gençlerin yetişmesi gereken bir lig olarak tasarlandı ama tamamen emekli olan, 3. ve 2. ligden bu işi bırakan son dönem 3-5 kuruş ütme ile nasıl para kazanırım diyen sporcu arkadaşların rağbet etmeye başladı. Türkiye’de gençlerin yetişmesi için yaş statüsü getirilmeli. Yoksa bu gidişat gidişat değil. Parası olan belediyeye sırtını dayayan bu işte var olur”