“Halkın iradesi yok sayıldı” | Güney Gazetesi Mersin

“Halkın iradesi yok sayıldı”

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasının hukuksuz olduğunu belirterek, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.  Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Karakuş, “Hukuksuzluğun, adaletsizliğin, tek adam rejiminin sonucu olan bu karar kabul edilemez” dedi.

“Halkın iradesi yok sayıldı”


MAYSA DERYAYEVA

 

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi, YSK’ya hareket ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya tepki gösterdi.

 

 

 

“DEMOKRASİYİ YOK SAYMAKTIR”

 

Alınan kararla demokrasinin yok sayıldığını söyleyen Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Karakuş, “Bu kararla halkın iradesi yok sayıldı” dedi.

Karakuş, “Kayyumcu zihniyet sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK’ya hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verildi. Hukuksuzluğun, adaletsizliğin, tek adam rejiminin sonucu olan bu karar kabul edilemez. AKP-MHP tek adam/saray rejimi Diyarbakır, Van, Mardin gibi Büyükşehir Belediyelerinde başlattığı anti demokratik, kayyum politikaları şimdi Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’da uygulamak istiyorlar. Bu halkın iradesini yok saymaktır. Bu seçmen iradesine karşı darbe yapmaktır. Demokrasiyi yok saymaktır. Tüm Emeklilerin Sendikası olarak kayyumcu, hukuk dışı, anti demokratik kararları ve uygulamaları kabul etmediğimizi bir kez daha vurgulayarak, kamuoyuna bildiririz” ifadelerini kullandı.