Anamur’da hali için 2 yıllık tahsis | Güney Gazetesi Mersin

Anamur’da hali için 2 yıllık tahsis

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur Hali için 2 yıllık geçici tahsis verildiğini söyledi. Seçer, “Oraya hal inşaatı başlatacağız ve bu süreç içerisinde de daha sonra kesin tahsisini alacağız” dedi.

Anamur’da hali için 2 yıllık tahsis


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı Aralık ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen oturumda; komisyonlardan havale edilen 12 ve birimlerden gelen 1 olmak üzere toplam 13 madde görüşülerek oylandı. Maddelere geçilmeden önce Başkan Seçer, gündem dışı konuların konuşulduğu bölümde Anamur ve Bozyazı’da yapılacak hal projelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Anamur için bir ihtiyaç haline geldiğini vurguladıkları yeni bir Toptancı Sebze ve Meyve Hali ile ilgili bazı gelişmeler olduğunu duyuran Başkan Seçer, “Talebimiz doğrultusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tarafımıza 152 bin 578 dekarlık alanın 2 yıllık geçici tahsisi verildi. Oraya hal inşaatı başlatacağız ve bu süreç içerisinde de daha sonra kesin tahsisini alacağız. Biz bunun Avan projesini zaten hazırlamıştık. Kalınören Hal Tesisi Projemiz’de 3 ayrı tipte toplam 106 adet dükkan planlamıştık. Bunun artma ihtimali yüksek. Bana taleplerin yoğun olduğu bildirildi. Revize bir plan çalışması olabilir. Yine sandık depolama alanı, ticari alan, idari binalar; bunların şimdi uygulama projesi yapılacak. Yalnız orası eğimli bir arazi, hafriyat çalışmalarını bir iki hafta içerisinde başlatmamız gerekiyor” dedi. (Haber Merkezi)