Maçtan çok saha dışı faktörler düşündürüyor | Güney Gazetesi Mersin

Maçtan çok saha dışı faktörler düşündürüyor

Lider Yeni Mersin İdman Yurdu sezonun son maçında yarın son sıralarda bulunan Trabzon ekibi Yomraspor’a konuk olacak.

Maçtan çok saha dışı faktörler düşündürüyor


HASAN KÜÇÜK

Son iki maçta berabere kalarak 4 puan kaybeden lider Yeni Mersin İdman Yurdu, ilk devrenin son maçında yarın Yomraspor’a konuk olacak. Teknik Direktör Ersin Aka, Trabzon’da kendilerini yağmurlu bir hava ile kötü sahanın beklediğini bu nedenle maçtan çok saha dışı faktörlerin düşündürdüğünü söyledi.

TFF 3. Lig 1. Grubun lideri Yeni Mersin İdman Yurdu ilk devrenin son maçında yarın Trabzon ekibi Yomraspor’aile karşılaşacak. 36 puan ile 2. sıradaki 52 Orduspor’un 3 puan önünde liderliğini sürdüren kırmızı lacivertli ekibimizi 16 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik 10’da mağlubiyet alarak topladığı 11 puan ile düşme hattında yer alan Yomraspor karşısında zorlu bir mücadele bekliyor. Pazar günü Yomra İlçe Stadında oynanacak ve 14.00’te başlayacak karşılaşma için hazırlıklarını tamamlayan kırmızı şeytanlar bugün Trabzon’a gidecek.

 

 

Yeni Mersin İdman Yurdu teknik direktörü Ersin Aka, yarın ilk devrenin son maçına çıkacaklarını hatırlatarak, “Trabzon deplasmanı zor bir deplasman. Yomraspor’un durumu belli. İstatistikler ortada. Gördüğünüz gibi çok iyi durumda değil. Ancak içeride birden fazla yedikleri gol yok. Dirençli, tipik bir Karadeniz inatçılığını taşıyan bir takım. Bizi orada yağmurlu bir hava kötü bir saha bekliyor” dedi.

 

 

Bu nedenle Yomraspor’dan daha çok saha dışı faktörleri düşündüklerini anlatan Aka, “Allah’ın izni ile biz çıkıp her zamanki oyunumuzu oynayıp kazanarak liderliğimizi devam ettirerek sezonu bitirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Takımdaki sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Aka, “Metin son maçta sakatlandı. Onun içinde maçta yer almayacak. Aziz daha önce ameliyat olmuştu hala iyileşemedi. Volkan Okumak hala sakatlıktan dönemedi. Başka sakat oyuncumuz yok”