Pazarcılara işgaliye zammı şoku | Güney Gazetesi Mersin

Pazarcılara işgaliye zammı şoku

Yenişehir’de 155 lira olan işgaliye ücreti 2023 yılında 275 liraya, bin lira olan devir ücreti ise 2 bin 500 liraya çıkarıldı.  Mezitli’de ise metre bazında alınan işgaliye ücretlerinde önümüzdeki yıl için düzenlemeye gidildi. Ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle pazarcı esnafının zor günler geçirdiğini ifade eden Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, işgaliye zamlarının geri alınmasını istedi.

Pazarcılara işgaliye zammı şoku


ELVAN KONUK


Mersin Pazarcılar Esnaf Odası, Mezitli ve Yenişehir’de arttırılan ve 2023 yılında geçerli olacak Pazar yeri işgaliye ücreti ile ilgili belediyelere dilekçe verdi. Oda Başkanı Abdullah Batur, Mezitli ve Davultepe-Tece Semt pazarı ile Yenişehir’deki birinci bölge semt pazarları için 2023’te uygulanacak işgaliye zamlarıyla ilgili düzenlemenin çekilmesini istedi.

 

“İŞGALİYE ÜCRETLERİ TEZGAH BAŞI BELİRLENSİN”

 

16 Aralık tarihli Mezitli Belediyesi’ne verilen dilekçede işgaliye ücretlerinin aynı kalması talep edilirken, ücretlerin metre başına değil de tezgah başına alınması istendi. Oda Başkanı Abdullah Batur’un imzaladığı dilekçede “Mersin Pazarcılar Esnaf odamıza bağlı olarak belediyeniz sınırları içerisinde faaliyet gösteren Mezitli ve Davultepe-Tece Semt pazarımızın belediyenize ödediği aylık işgaliye ücretlerinde 2023 yılı için düzenlemeler yapıldığı anlaşılmıştır. Diğer ilçe belediyeler işgaliye ücretlerini metre olarak değil tezgah başına belirlemektedir” denildi.

Pazarcıların her türlü hava şartlarında çalıştıklarını ve uygun taze ürünleri halka sunduklarını dile getiren Batur, Mezitli’de Kadın Üretici Pazarı’nda tezgah açan kişilerden ücret alınmadığına dikkat çekti. Batur, “Ülkemizin ekonomik şartları, alışveriş merkezlerinin artması, dünyada yaşanan pandemi ve bu gibi sebeplerden ağırlaşan ekonomik koşullar dolayısıyla zor günler geçiren esnaflarımızın hizmetlerini idame etmelerine destek olmak adına işgaliye ücretinin geçen yılki fiyatında kalması ve işgaliye ücreti hesaplanırken metre baz alınarak değil tezgah başı olarak alınması için gereğinin yapılmasını arz ve talep ederiz” dedi.

 

“PAZARCILAR ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR”

 

Yenişehir Belediyesi’ne verilen dilekçede ise işgaliye ücretlerinin ve devir ücretleriyle ilgili düzenlemeye dikkat çekildi. Başkan Batur, “Birinci Bölge Semt pazarımızın belediyenize ödediği aylık işgaliye ücretlerinde 2023 yılı için düzenlemeler yapıldığı anlaşılmıştır. 2022 yılında alınan 155 TL işgaliye ücreti 275 TL ve 1000 TL olan devir ücreti 2 500 TL olarak güncellenmiştir. İşgaliye ve devir ücretlerinin aynı kalmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.