Mut gol oldu yağdı, Erdemli Belediyespor ilk mağlubiyetini aldı | Güney Gazetesi Mersin

Mut gol oldu yağdı, Erdemli Belediyespor ilk mağlubiyetini aldı

Mut gol oldu yağdı, Erdemli Belediyespor ilk mağlubiyetini aldı


HASAN KÜÇÜK 

Mersin Süper Amatör Lig B Gurubu 12. Haftasındaki Erdemli derbilerinde lider Erdemli Belediyespor, Erdemli Yörükspor’a 3-2 yenilerek ilk mağlubiyetini alırken diğer maçta ise Erdemli Limonspor Erdemlispor’u 2-1 yendi.

Erdemli Belediyespor Mersin Süper Amatör Lig B Grubu'nun 12. haftasında Erdemli Yörükspor ile Erdemli İlçe Sahası'nda karşılaştı. Karşılaşmada Erdemli Yörükspor’un golleri  Hüseyin Köl (2) ile Beşir Özalkan'dan gelirken Erdemli Belediyespor'un gollerini  Volkan Pıtır ve Abdulkadir Sarp kaydetti.  Derbide gülen taraf olan Erdemli Yörükspor puanını 24'e yükseltip liderlik yarışını sürdürdü. Bu sezon ilk mağlubiyetini alan lider Erdemli Belediyespor ise 25 puanda kaldı.

B Grubundaki diğer Erdemli derbisinde ise Erdemlispor ile Erdemli Limonspor yine Erdemli İlçe Stadı’nda karşılaştı. Maçta ilk golü Erdemli Limonspor  81. dakikada oyuna ikinci yarı dahil olan Cemal Güneş ile buldu. Erdemlispor, bu gole 87. dakikada Taha Nural ile yanıt verirken, 90+2'de sahneye çıkan Hasan Alper Taş skoru belirledi. 2-1.

57.dakikada Diyar Alim ile penaltı atışından yararlanamayan, 67.dakikada Mehmet Bayram Doğaner'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Erdemli Limonspor bu galibiyetle puanını 20'ye çıkardı. Lig'teki tek galibiyetini ilk yarı oynanan mücadelede 3-1'lik skorla rakibine karşı elde eden Erdemlispor 4 puanda kaldı.

 

 

MUT İDMAN YURDU GOL OLDU YAĞDI

Grubun iddialı ekiplerinden Mut İdman Yurdu Belediyespor ise evinde ağırladığı Tarsus Gücünü gol yağmuruna tutarak 8-1 mağlup etti. Mut bu galibiyetle 2. sıraya yükseldi. Akdenizgücü ise Tarsusspor’a 3-1 mağlup oldu. 

Süper Amatör Lig A Gurubu 13. Hafta karşılaşmasında ise Mezitli 33 FK Orman Spor ile 2-2 berabere kalırken Akdeniz Belediyespor Yolspor’u 3-0,  Silifke İdman Yurdu da Karacailyas’ı 5-0  yendi.