Ulusal Gelişim Projesi Ligi finali Mersin’de yapıldı | Güney Gazetesi Mersin

Ulusal Gelişim Projesi Ligi finali Mersin’de yapıldı

Ulusal Gelişim Projesi Ligi finali Mersin’de yapıldı


Türkiye Yüzme Federasyonu 2022 yılı faaliyet programında yer alan 40 İl, 156 kulüpten, 315 kadın ve 361 erkek olmak üzere 676 sporcunun katılımıyla Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen “12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Türkiye Finali Müsabakaları” Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi.

“12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Türkiye Finali” açılış seremonisine katılan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Türkiye Yüzme Federasyonu 2022 yılı faaliyet programında yer alan 40 İl, 156 kulüpten, 315 kadın ve 361 erkek olmak üzere 676 sporcunun katılımıyla ev sahipliğini yaptığımız “12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Türkiye Finali Müsabakalarını” Olimpik Yüzme Havuzumuzda yapmış olduğumuz açılış seremonisiyle başlattık” dedi.

 

 

321 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip Mersin’de “Yüzme Bilmeyen Kamasın” projesi ile yüzme öğrenmek isteyen 7’den 70’e herkese yüzme öğretme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Demir şunları söyledi: “Bu proje kapsamda 2021 yılında 30 bin, 2022 yılında ise 50 bin olmak üzere 80 bin vatandaşımıza yüzme öğrettik. İlimizde 1 Olimpik, 1 Yarı Olimpik ve 6 portatif havuzumuz ile Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında Yüzme Eğitimi veriyoruz. Amacımız, sporu tabana yaymak, bununla birlikte spora gönlü, yeteneği ve hayali olan gençlerimizin de ellerinden tutarak onları Türk sporuna kazandırmak. Dünya’nın dört bir tarafında şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıran sporcularımızın sayısını artırmayı hedefliyor, gece gündüz demeden çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bugün başlayan ve Türkiye geneli 660 sporcumuzun katılımıyla gerçekleştirilen bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığımızı da bilmenizi isteriz. Bu duygu ve düşüncelerle; Yarışmalara katılan tüm kulüplerimize, antrenörlerimize ve sporcularımıza başarılar diliyor, hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Müsabakalara katılan sporcular, serbest, kelebek, kurbağalama, karışık, sırtüstü ve 4X100 Metre olmak üzere 6 farklı kategoride Türkiye Yüzme Federasyonunun belirlediği barajları geçmek için mücadele verdi. (Haber Merkezi)