Eğitim İş’ten sanatlı eylem | Güney Gazetesi Mersin

Eğitim İş’ten sanatlı eylem

Eğitim İş Mersin Şubesi tarafından, öğretmenlerin son günlerde özlük, ekonomik haklarında yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla idealist bir öğretmen olan Ali Öğretmenin hikayesi canlı olarak sahnelendi. Gösteriyi, öğretmen Ali Yedigöz sahneledi.

Eğitim İş’ten sanatlı eylem


MAYSA DERYAYEVA


Mersin Büyükşehir Nikah ve Etkinlik Salonunda gerçekleştirilen gösteriye Eğitim İş Sendikası üyeleri ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen katıldı.

Gösteri öncesinde açılışı yapan Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla bu gösteriyi yaptıklarını belirtti.

 Yaklaşık on bir aydır “Öğretmen Ali” hikayesi üzerinde çalıştıklarını ve öğretmenlerin sıkıntılarını kültür ve sanatla anlamak istediklerini söyleyen Tekin, “Bugünde her dönemde olduğu gibi yoksullaştırılan halkımızın, işçimizin, çiftçimizin, memurumuzun, emeklimizin sesini duyuracak ozanlara ihtiyacımız var” dedi.

 

 

 

 

“ÖZLÜK HAKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

 

Eğitim İş Sendikası olarak alanlarda mücadele ettiklerini ve haklarını kazanmak için mücadeleye devam edeceklerine dikkat çeken Tekin, “Sendikalar, emekçilerin alanda mücadele etme gücüdür. Üretimin anlatıldığı, anlaşıldığı, emeğin anlam kazandığı örgütlü mücadeledir. Eğitim İş Sendikası, sendikal mücadeleye ivme kazandırmış, eylemleriyle özlük, sosyal ve ekonomik kazanımlarıyla Türkiye'nin mücadele ruhu en büyük emek örgütü olmuştur. Çağdaş, laik ve bilimsel bir eğitim amaçlarken geleceğe ışık tutan eğitimcilerle büyüyen bir örgüt, kültür ve sanattan bağımsız gelişemez. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ünde ifade ettiği gibi " Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir". Eğitim İş Sendikası'da eylemleriyle büyürken, üyelerinin de beklentisiyle hep sanat ve kültürü ön planda tutmuştur” diye konuştu.

 

 

 

 

“CUMHURİYET SEVDALISI BİR ÖĞRETMEN”

 

“Öğretmen Ali” gösterisindeki Ali öğretmenin idealist ve memleket sevdalı olduğunu ifade eden Tekin, bu hikaye ile öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara sanatla anlatmak istediklerini belirtti.

Tekin, “Türk toplumunun geçmişi haksızlıklara, yolsuzluklara, yoksulluğa sazıyla sözüyle karşı çıkan ozanlarla örülmüştür Köroğlu, Dadaloğlu, Karacaoğlan, Aşık Veysel, Aşık Mahsuniler, Nazımlar Anadolu'nun her karış toprağında halkın acılarını, sevinçlerini destanlaştırıp koskoca bir milletin sesini sanatla ölümsüzleştirip, günümüze kadar yaşatmışlardır. Bugünde her dönemde olduğu gibi yoksullaştırılan halkımızın, işçimizin, çiftçimizin, memurumuzun, emeklimizin sesini duyuracak ozanlara ihtiyacımız var. "Öğretmen Ali" memleket sevdalısı, çağdaş bir Türkiye hedefiyle, çocuk gelinler olmasın, kadınlar öldürülmesin, diye zihinlere sevgi çiçekleri eken idealist bir öğretmen. O çiçekler ki, büyüyüp güzelleşip, vatanın her bir köşesine bilimin ışığında kokularını yaymak için yola çıkacaklar. Memleket sevdalısı. Cumhuriyet sevdalısı. Sevgi çiçekleri yetiştiren bir öğretmen. 0. Öğretmen Ali” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“HALKIMIZA YAPILANLARIN HESABINI SORACAĞIZ”

 

“Öğretmen Ali” gösterisinden sonra açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, gösteriyi çok beğendiğini belirtti ve emeğe geçenlere teşekkür etti.

Eğitim alanında sendikal mücadelenin önemli olduğunu vurgulayan Antmen, “Çok ince düşünülmüş ve emek verilmiş bir program oldu. Emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Evet eğitim iş anlamında söylüyorum sendikal mücadeleniz çok önemli. İktidar sahipleri her yeri adalet de almak üzere kendilerine bağlıyorlar sağlığı kendilerine bağlıyorlar. İhaleleri kendi beş çetelerine vermeye çalışıyorlar ve yandaşları ile bunu yapmaya devam ediyorlar. Eğitim iş özelinde memur sendikalarına büyük bir ayrım yapıyorlar. Sizde zaten bunu okullarınızda görüyorsunuz. Ama ben şunu söylemek istiyorum, bugünler geçecek ve her şeyi el birliği ile düzelteceğiz. Bir diğer ise bugünlerde sizlere, memurlarımıza ve halkımıza yapılanların hesabını da soracağız. Eğer iktidara geldiğimizde bunların hesabını sormazsak namerdiz diyorum” dedi.