“İyi olmaktan uzağız daha iyi olacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“İyi olmaktan uzağız daha iyi olacağız”

ÇBK’nın yeni Başantrenörü Ekrem Memnun, kafasındaki oyunu oynatmak için oyuncularından anlayış istedi

“İyi olmaktan uzağız daha iyi olacağız”


HASAN KÜÇÜK

 

Euroleague Women 2022-2023 B Grubu 6. maçında geçen hafta İspanya ekibi Spar Girona’yı 64-50 yenmesinin ardından ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde de Rize Belediyesi engelini 23 sayı farkla aşarak liderliği sürdüren Çukurova Basketbol Kulubü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nde keyifler yerinde. ÇBK, Perşembe günü Euroleague Women’de Belçika ekibi Kangoeroes Mechelen ile yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Euroleague Women’da Famila Schio yenilgisinin ardından görevden ayrılan Emre Vatansever’in yerine Başantrenörlük görevine getirilen Ekrem Memnun gazetemize açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 

“DAHA İYİ OYNAYABİLİRDİK”

Mücadele eden bir takım olan Rize Belediyesi’nin ligdeki durumunun belli olduğunu ifade eden Memnun, “Biz oraya önemli bir maçtan sonra gittik. Saygı duyarak oynadık. Rize iyi mücadele etti. İstediğimiz galibiyeti aldık ama daha iyi oynayabilirdik” dedi.

Yavaş yavaş oyunlarını geliştireceklerini ifade eden Memnun, “Ben buraya geleli 4 tane antrenman yapabildik. 2 tane maç oynadık. Oyuncularla birbirimizi anlayıp, oyun kültürümüzü, disiplinimizi, inancımızı yansıtmaya başlarsak daha iyi olacağız ama şu anda iyi olmaktan uzağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“YENİ BİR KÜLTÜR OLUŞTURMAMIZ LAZIM”

Yeni geldiği için istediğioyunun olmamasının çok normal olduğunu vurgulayan Memnun şunları söyledi: “Yeni bir kültür oluşturmamız lazım. Kafamdaki oyunu oynamak için öncelikle oyuncularım beni anlaması lazım. Benim onları tanıyıp anlamam lazım. Biraz zaman alacak ama şu ana kadar oyuncularımın niyetinden memnunum. Tabiki birtakım şeyler değişti. Ama üstüne koymalıyız çünkü çok ciddi maçlar var. Sürekli durmadan da maç oynuyoruz.  O arada bu kültürü oturtmakta kolay değil. Oyuncularım büyük bir konsantrasyon ile katkı yapmak için elinden geleni yapması lazım”