“Şampiyon olup üst lige çıkmak istiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Şampiyon olup üst lige çıkmak istiyoruz”

“Şampiyon olup üst lige çıkmak istiyoruz”


HASAN KÜÇÜK

TFF 3. Lig 1. Grup 17. Hafta karşılaşmasında Trabzon ekibi Yomraspor’u deplasmanda 0-1 yenerek ilk yarıyı en yakın rakibinin 5 puan önünde lider bitiren Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, “İlk yarıyı lider bitirdik ancak biz sezon sonunda şampiyon olup üst lige çıkmak istiyoruz” dedi.  

TFF 3. Ligde ilk yarı sona ererken 1. Grupta Yeni Mersin İdman Yurdu, en yakın rakibi 52 Orduspor’un son haftada berabere kalması nedeniyle devreyi 5 puan önünde lider olarak tamamladı. Yeni Mersin İdman Yurdu 17 hafta sonunda 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 35 puan topladı. Hafta sonu Yomraspor’u da deplasmanda 0-1 yenen kırmızı lacivertli ekipte futbolculara Cuma gününe kadar izin verildi. Yomraspor maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Ersin Aka, “Rakibimizin durumu belli. Alt sıralardalar ve düşmemeye oynuyorlar. Rakibin oyuncu kalitesinden ziyade saha şartları ve Trabzon deplasmanının ağırlığı bizim için zor gözüküyordu. Beklediğimiz gibi bir maç oldu. Bizim açımızdan kolay olmadı. İlk yarına bir iki tane pozisyonumuz var. Atabilse idik rahat bir maç oynayacaktık. Ancak öyle olmadı. Bizim hiçbir maçımız maalesef böyle olmuyor. Ama önemli olan kazanmaktı” dedi.

 

 

“ŞAMPİYON OLMANIN PLANLARINI YAPACAĞIZ”

 

En yakın rakipleri olan 52 Orduspor’un berabere kalması ile 5 puanlık bir farkı tekrar yakaladıklarını ifade eden Aka, “Bu anlamda bütün Mersin İdman Yurdu camiasını, yönetimimizi, taraftarımızı oyuncularımızı kutluyorum. 17 maçı tamamladık ve ilk yarıyı bitirdik. Bizim amacımız ilk yarıyı lider olarak tamamlamak değil sezon sonunda şampiyon olup bir üst lige çıkmak. Gerek transferle gerek diğer çalışmalarla şimdi onun planlarını yapacağız. Cuma günü Mersin’de toplanacağız. Yoğun bir antrenman dönemimiz olacak. Sonrasında Antalya’da bir kamp sürecine gireceğiz. Amacımız hep beraber Mersin camiası olarak bir olup bu sezon sonunda ipi göğüsleyen taraf olmayı umut ediyorum” şeklinde konuştu.