“TİY çıkmaza girer” | Güney Gazetesi Mersin

“TİY çıkmaza girer”

Paralarını alamayan 10 futbolcunun tek taraflı sözleşme feshi için verdiği süre doluyor. Teknik Direktör Atım sorunların çözümü için uyardı

“TİY çıkmaza girer”


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nda paralarını alamayan kaleci Mertcan dışında tüm futbolcuların tek taraflı sözleşmeyi fes etmek için verdiği sürenin ikinci devre öncesi sona ereceği öğrenildi. Takımın transfer tahtasının da kapalı olduğunu ifade eden Teknik Direktör Sinan Atım, “Kimse işin bilincinde değil ama bu futbolcuların parası ödenmez ve giderlerse takım çıkmaza girer” dedi.

TFF 2. Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu, ilk devrenin son maçında evinde İnegölspor ile 1-1 berabere kalarak kötü gidişe bir türlü son veremedi. Sarı laciverli ekip 3 galibiyet 11 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ilk devreyi 20 puanla 14. sırada kapattı. Teknik Direktör Sinan Atım, İnegöl maçında çok iyi oynadıklarını ancak ikinci yarı başlar başlamaz savunmanın hatası nedeniyle daha 10. saniyede gol yediklerini söyledi. Bu nedenle ikinci yarıya 0-1 mağlup başladıklarını ifade Atım, “Onun akabinde oyun üstünlüğü hep bizde idi. Özellikle ikinci yarınını son yarım saati rakibi kendi sahasına hapsettik. Son 5 dakika zaten golü bulduk. Golden sonra en az 2-3 tane yüzde yüzlük gol pozisyonu vardı. Bunlar gol olsa belki 2-1 galip gelecektik. Bu sıkıntılı ortamda 3 tane genç oyuncu oynattık. Her hafta olduğu gibi bu haftada galibiyeti kaçıran taraf olduk. Sıkıntılı süreçte futbolcular duruş ve karakterlerini yine sahaya yansıttılar. Alınları ak ve huzurlu bir şekilde ilk yarıyı bitirdiler” şeklinde konuştu.

Son 3 hafta olduğu gibi İnegöl karşısında da şanssız bir şekilde yenildiklerini anlatan Atım şunları söyledi: “Yenebileceğimiz, skor üstünlüğü ile bitirebileceğimiz karşılaşmayı berabere bitirdik. Şansızlık mı beceriksizlik mi yoksa başka bir şey mi çözemiyoruz. O topu o kaleye sokamıyoruz. İkinci yâri inşallah iyi şeyler olur” dedi. 

 

 

KÖTÜ BİR SENARYO 

TİY’in sıkıntılı süreçten kurtularak düzlüğe çıkması için sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini anlatan Atım, “Oyuncularımız 4-5 gün izinli olacak. Dönüşte 4-5’inin, ikinci devre başlamadan ise kaleci Mertcan dışındaki tüm oyuncuların sözleşme feshi için verdiği süre dolmuş olacak. Gidecek olan 10 oyuncunun kalması yönünde yönetim ikna eder ve transfer tahtasını açarak 10 yeni oyuncu takviyesi yapılırsa ikinci yarıda en azından ligde kalacağımızı düşünüyorum” dedi.

İkinci yarı maçlar başlamadan tüm oyuncuların sözleşmeyi tek taraflı fes edip takımdan ayrılması durumunda sarı lacivertli ekibi kötü bir senaryonun beklediğini anlatan Atım, şunları söyledi: “Kimse işin bilincinde değil. Oyuncuların tutulması ve ikinci yarıya girebilmemiz için paralarının ödenip ikna edilmesi lazım. Transfer tahtası kapalı. Birde elimizdeki oyuncular giderse takım daha çok çıkmaza girer.”