Bin öğrencinin yüreğine dokunuldu | Güney Gazetesi Mersin

Bin öğrencinin yüreğine dokunuldu

Toroslar’da 50 okulda bin öğrenciye 3 bin adet kıyafet hediye edildi. Her okuldan 10 erkek 10 kız öğrenciye eğitime destek amacıyla dağıtılan hediyeler soğuk kış günlerinde içleri ısıttı.

Bin öğrencinin yüreğine dokunuldu


ELVAN KONUK

 

Toroslar’da eğitime destek organizasyonu düzenlendi. Etkinliğe katılan Türk Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, kış boyunca 81 ilde hem gıda hem de kıyafet dağıtımlarını sürdüreceklerini söyledi. Kış aylarında öğrencilerin yüreklerine dokunmak için kıyafetten oluşan hediyeler dağıtacaklarını dile getiren Saygılı, “Yavrularımız üşümesin, soğuklardan etkilenmesinler diye ayaklarına bot, sırtlarına hırka olma konusunda hediyelerimiz var. İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından gelen kıymetli hediyeleri gün boyunca bin öğrencimize okul okul gezerek, Kızılay gönüllülerimizin de marifetiyle dağıtıyor olacağız. Bir gayemiz var yüreklerde kandil yakmak” dedi.

 

“HEDİYELER KİŞİYE YÖNELİK”

 

Her yıl eğitime destek amaçlı çocuklara hediyeler verdiklerini dile getiren Kızılay Toroslar Şube Başkanı İsmail Güller, geçtiğimiz yıl 3 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi. Organizasyonla ilgili konuşan Güller, “Toroslar ilçemizde 50 okul ve her okuldan 10 kız 10 erkek olmak üzere 20 öğrenciye, toplamda da bin öğrenciye yönelik bir organizasyon düzenledik. Her öğrenciye 3 parça olmak üzere toplam 3 bin parça giyecek dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Öğrencilerin isimlerinin okullar tarafından belirlendiğini dile getiren Güller, “Ayakkabı numaraları ve bedenleri belirlendi, buna göre her öğrenci için hediye paketi hazırlandı. Üzerlerinde öğrencilerin isimleri yazılı, herhangi bir karmaşaya neden olmadan bizzat öğrencilere takdim edilecek. Bugün burada şubemize en yakın olan Atike Aker Ortaokulu öğrencilerimizden başlayarak hediyeleri takdim etmeye başlayacağız” şeklinde konuştu.