Hem sosyalleştiler hem eğlendiler | Güney Gazetesi Mersin

Hem sosyalleştiler hem eğlendiler

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeniden yapılandırdığı ve işlevsel hale getirdiği Silifke Gazi Çiftliği’ne gezilerini sürdürüyor. Hem bünyesinde bulunan Emekli Evi üyelerine, hem Evde Sağlık Birimi’nden hizmet alan vatandaşlara, zaman zaman da huzurevi üyelerine yönelik geziler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, yaş almış vatandaşlarımızın sosyalleşmesini ve kaliteli vakit geçirmesini sağlıyor.

Hem sosyalleştiler hem eğlendiler


Silifke’de Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Sağlık Birimi’nden yararlanan vatandaşlar ile Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi sakinleri, Gazi Çiftliği’ne geziye götürüldü. Çoğunlukla evde ya da huzurevinde olan ve sosyal hayata katılımları kısıtlı olan yaş almış vatandaşlarımız, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği gezi sayesinde, hareketli ve eğlenceli bir gün geçirmiş oldu. Gezi kapsamında önce Gazi Çiftliği’ni gezen yaş almış vatandaşlar, çiftlikle ilgili belgesel izledi. Çiftlik içerisinde yer alan sergiyi ve çiftlik bünyesindeki unsurları da inceleyen büyüklerimiz, geziden memnun ayrıldı.

 

 

 

TANRIVERDİ: “KATILIMCILARIMIZ GEZİDEN ÇOK MEMNUN KALDI”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Yaşlı Destek Birimi’nde Gerontolog olarak görev yapan Cihan Tanrıverdi, Silifke’de yaşayan ve Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Sağlık Birimi’nden yararlanan vatandaşlar ile Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi sakinlerinin iştirak ettiği geziyi değerlendirerek, “Hep birlikte şarkılar söyledik, eğlendik, yemek yedik. Buranın havasını hep birlikte teneffüs ettik. Katılımcılarımız çok memnun kaldılar. Bizler de çok memnun kaldık” dedi.

 

 

 

Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi Müdürü Canan Kubat, yaş almış vatandaşların gezi için oldukça heyecanlı olduğunu belirterek, “Yaşlılarımız ilk kez geliyor, çok heyecanlılar. Sabah erkenden hazırlandılar. Çok da memnunlar. Gazi Çiftliği’ne ben de ilk kez geldim. İçerisi muhteşem. Atatürk'ün Türkiyemizde değmediği hiçbir nokta yok. Her yerde O’nun dokunmuşluğunu ve parmak izlerini görüyoruz. O bizim için ayrıca bir kıvanç ve onur” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 


  Hem sosyalleştiler hem eğlendiler