TİY’den şike açıklaması | Güney Gazetesi Mersin

TİY’den şike açıklaması

TİY’den şike açıklaması


Tarsus İdman Yurdu yönetimi hafta sonu karşılaştıkları İnegölspor’da yaşanan şike skandalının kulüpleri ile ilişkilendirilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. Sarı lacivertli ekip olayın kendileri ile ilgisinin olmadığını vurguladı.

İnegölspor yönetimi 1-1 biten Tarsus İdman Yurdu maçı sonrası kulüplerindeki şike skandalı ile ilgili bir açıklama yapmış “Tarsus İdman Yurdu maçından önce atılan ve daha önce kulüp tarihini boyuncu şahit olmadığımız bir durum bizleri üzmüştür. Kulübümüz futbolcularından kaleciler Sercan Çobanoğlu ve Emre Selen’in şikeye karıştığı, bazı maçlarımızda İnegöl aleyhine şike yaptıkları tarafımıza ulaşmıştır. Çirkin olay sonrası futbolcularla yollar ayrılmıştır” ifadelerine yer vermişti.  

TİY yönetimi ise şike olaylarının kendi maçlarından önce yaşanmasına rağmen açıklamada Tarsus İdman Yurdu adı geçtiği için kulüpleri ile ilişkilendirilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. Konu ile ilgili açıklama yapan TİY yönetimi şu ifadelere yer verdi: “ 18 Aralık 2022 tarihinde sahamızda oynadığımız İnegölspor 2. Lig Beyaz Grup Müsabakası 1-1 sonuçlanmış olup istediğimiz galibiyeti alamamış ve ilk yarıyı bu şekilde tamamlamış olduk. Yeni oluşum içerisinde göreve geldiğimiz Yönetim Kurulu görevimizde Sezonun İkinci Yarısında Şanlı Tarsus İdman Yurdu’muzu layık olduğu yere taşıyacağız. İnegölspor takımının yapmış olduğu kamuoyu bildirisinde “Tarsus İdman Yurdu müsabakası öncesinde iki futbolcuları ile ilgili şike iddiaları gündeme gelmiş ve akabinde İnegölspor Yönetim Kurulu bu iki sporcu ile yollarını ayırmıştır. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtmiştir. Yukarıda bahsi geçen konu ile ilgili halkımız arasında Tarsus İdman Yurdu’muzun adının şikeye karıştığı konuşulmakta olup 100 yıllık şanlı tarihi olan Tarsus İdman Yurdu takımımızın bu tip olaylarla ilgisi olmayıp İnegölspor takımının yapmış olduğu kamuoyu bildirisinde Tarsus İdman Yurdu müsabakası öncesinde olayların olduğu belirtilmekle birlikte şanlı Tarsus İdman Yurdu takımımızın bu olayla ilgili hiçbir ilgisinin olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.”(Haber Merkezi)