“MİY’in durumundan memnunuz” | Güney Gazetesi Mersin

“MİY’in durumundan memnunuz”

“MİY’in durumundan memnunuz”


HASAN KÜÇÜK

 

Yeni Mersin İdman Yurdu Basın Sözscüsü A. Halim Yiğit, kırmızı lacivertli ekibin ilk yarıda zorlandığı maçların olduğunu ancak 17 maçta topladıkları 39 puana bakınca bulunduğu noktadan memnun olduklarını söyledi.

Yiğit, İçel TV’de yayınlanan Ön libero programına katılarak açıklamalarda bulundu. Yomra maçından sonra Cuma gününe kadar futbolcuların izne ayrıldığını ifade eden Yigit,”30 Aralık’a 1. Etap kampımızı Mersin’de yapacağız. 2 günlük yılbaşı izninin ardından ayın 2’sinde 12-13 günlük ikinci etap kampı için takım Antalya’ya gidecek. Orada 2 tane hazırlık maçı planlıyoruz. Oradan direk olarak ikinci yarının ilk maçı için Amasya deplasmanına gideceğiz” dedi.

 

“ABUZER GAFFAR TOPLU ÖZEL BİR YETENEK”

Yiğit, sezon başında golcü olarak transfer edilen Abuzer Gaffar Toplu’dan istenilen performansı alıp alamadıkları ile ilgili soruya, Abuzer Gaffar Toplu değerli ve özel yetenekleri olan bir forvet. Abuzer’i sezon başında alırken her takımın peşinden koştuğu, kariyer olarak kendini kanıtlamış yüksek performans göstermiş bir arkadaşımız. Gol kralı transfer ettik gol kralı ile şampiyon olacağız diye bir beklentimiz vardı. Umut Aydın ile birlikte gol sorunumuzu çözeceğiz diye bu transferi yaptık. Bu transferleri yaparken zorlandık ta. Umut Aydın’ın sözleşmesi bitmişti. Tekrar takıma kazandırmak için hem zorlandık hem mücadele ettik. Üst liglerden talepler vardı. Abuzer içinde aynı durum söz konusu idi. İkna ettik takıma kazandırdık” şeklinde konuştu.

 

“ŞAMPİYONLUK KUPASINI ABUZER İLE BİRLİKTE KALDIRACAĞIZ”

Futbolda bazen şanssızlıkların olabileceğini ve futbolcuların beklenen performansın altında kalabildiğini anlatan Yiğit, “Abuzer gol atmayı çok istiyor. Mücadele ediyor. Takımda yer aldığı süre boyunca faydalı oluyor. Rakibin karşısında korkulu bir silah gibi. Onur Erdem Beytaş ilk yarı sonu itibari ile 5, David 4, umut Aydın’ın 4, Yusuf Yıldırım’ın 3 golü var. Takım bir kişi üzerinden gol atıp galip gelme anlamında zayıf olabilir ama kanatlar da çalışıyor. Burada Abuzer’in etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Abuzer Gaffar Toplu bu takım için faydalı. Sezon sonuna kadar Abuzer’de ısrarlıyız. Şampiyonluğa Abuzer ile gidip o kupayı beraber kaldıracağız” diye konuştu.

Sezon arasında 3-4 transfer yapmayı düşündüklerini anlatan Yiğit, transferlerin hangi mevkilerde yapılacağı ile ilgili bilgi vermeyerek “İkinci yarı daha kaliteli bir oyun tarzı ve sistem ile yolumuza gitmek istiyoruz” dedi.

 

 

 

 

“2.5 MİLYONLUK DESTEK SÖZÜNÜN BİR BÖLÜMÜNÜ YERİNE GELDİ”

Kent dinamiklerinin takıma yeterli desteği verip vermediği ile ilgili soruya şöyle cevap verdi: “Sezon başında kentin dinamikleri ziyaret ederek görüşlerini aldık. Sayın Valimiz şampiyonluğa gidecek kadro konusunda çalışın bende elimden gelen desteği sağlayacağım dedi ve katkısını vermeye başladı. Sayın Valimizden enerji, güç ve umut aldık. Arkasından Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’i  ziyaret ettik. Büyükşehir Belediyesi’nin takıma sağlayacağı destek noktasında en azından 2.5 milyon size destek vereceğim. Şampiyonluğa gittiğiniz noktada bu bütçeyi ihtiyaç doğrultunda daha artırabiliriz dedi. Bunun bir bölümümü aldık. İnşaallah almaya devam edeceğiz.”