Emlakçı dehşeti yaşattı, 1 ay sonra serbest kaldı | Güney Gazetesi Mersin

Emlakçı dehşeti yaşattı, 1 ay sonra serbest kaldı

2021 yılında kirada oturduğu evi değiştirmek amacıyla emlak şirketinde tanıştığı M.Y. tarafından cinsel istismara uğrayan S.A. adaletin sağlanmasını ve şüphelinin ceza almasını istiyor.  S.A’yı evinde alıkoyan, darp eden ve cinsel saldırıda bulunan M.Y, 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış.  Saldırgan hakkında ‘Cinsel istismar’ suçundan dava açıldığını belirten S.A. davanın 14 Mart 2023 tarihine ertelendiğini söyledi.

Emlakçı dehşeti yaşattı, 1 ay sonra serbest kaldı


MAYSA DERYAYEVA


Olay, 29 Ekim 2021 tarihinde Davultepe’de meydana geldi. Olayı gazetemize anlatan 59 yaşındaki S.A. 2021 yılında kira arayışına girdiğini daha sonra bir emlak şirketinde çalışan 35 yaşındaki M.Y. ile iletişime geçtiğini belirtti.

M.Y.’nin internet üzerinden kiralık evleri gösterdiğini ifade eden S.A. daha sonra bir evi beğendiğini ve toplamda 6 bin 450 lira ödediğini söyledi.

Parayı ödemesine rağmen M.Y. tarafından evin teslim etmediğini ve “tadilat devam ediyor” diye bekletildiğini belirten S.A. daha sonra başka kiralık ev tutarak oraya yerleşti.

 

KİRALIK EV İÇİN PARA ALDI, VERMEDİ

 

Birkaç kez M.Y.’nin çalıştığı yere giderek parasını talep ettiğini ifade eden S.A. İban atmasına rağmen paranın kendisine iade edilmediğini söyledi.

M.Y’nin daha sonra parayı elden vermeyi teklif ettiğini, kendisinin de kabul ettiğini ifade eden S.A’nın ifadesine göre, M.Y. 29 Ekim 2021 tarihi saat 20.00’da oturduğu binaya geldi.

S.A,  kapıyı yarım açarak parayı kapı aralığından teslim etmesini istemesine rağmen M.Y. eve zorla girdi ve S.A’yı darp etti.

S.A’yı darp ederek telefon ve anahtarını gasp eden M.Y, gece boyunca S.A’ya şiddet uyguladı, cinsel saldırı da bulundu.

30 Ekim 2021 tarihi sabahına kadar şüphelinin evde kaldığını ve şüphelinin evden gitmesi sonrasında KADES’i arayarak durumunu anlattığını söyleyen S.A. karakola giderek şüphelinden şikayetçi oldu.

S.A.’nın şikayeti üzerine “cinsel istismar” suçundan dava açıldı.  Gözaltına alınan saldırgan M.Y 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Davanın ilk duruşması ise olaydan yaklaşık 1 yıl sonra 13 Aralık 2022 tarihinde Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşma 14 Mart 2023 tarihine ertelendiğini ifade eden S.A, şüphelinden şikayetçi olduğunu ve hak ettiğini cezayı almasını talep ettiğini belirtti.

 

CİNSEL İSTİSMAR DAVASI AÇILDI

 

S.A’nın avukatı Emre Toka, davadaki gelişmeleri aktardı. Av. Toka, ‘cinsel istismar’ suçundan davanın açıldığını belirterek, “Savcılığın ne ceza isteyeceğini bilemeyiz kendi takdiri ve henüz o evreye gelmedik. Cinsel istismar suçundan dava açıldı. 14 Mart 2023 tarihindeki ikinci duruşmada karar çıkıp çıkmayacağını bilemeyiz. Dava dosyası tekemmül olursa karar çıkabilir. Dava dosyasında iki tarafında ifadesi alındı” dedi.