Mersin’de öğrenci yolcu ücreti gelecek yıl da 1 lira | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de öğrenci yolcu ücreti gelecek yıl da 1 lira

Son yerel seçimlerin yapıldığı 2019 yılında Mersin’de şehir içi dolmuşlarda öğrenci yolcu ücreti 2 lira 50 kuruştu. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer o yıl, “Ben görevde olduğum sürece belediye otobüslerinde öğrenci yolcu ücreti 1 lira olacak” diye söz verdi. Aradan geçen sürede dolmuşlarda öğrenci yolcu ücreti 6 liraya çıktı ancak belediye otobüslerinde öğrenci yolcu ücreti 1 lira olarak kaldı. Abonman kartı alan her öğrenci, Mersin’deki tüm belediye otobüsü hatlarını 1 liraya kullanıyor. Uygulama 2023’te de sürecek.

Mersin’de öğrenci yolcu ücreti gelecek yıl da 1 lira


ABİDİN YAĞMUR


CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019 yılının mart ayında göreve geldiğinde “Ben görevde olduğum sürece belediye otobüslerinde öğrenci ücreti 1 lira olacak” diye söz vermişti.

Seçer bu sözü verdiğinde şehir içi dolmuşlarda öğrenci yolcu ücreti 2 lira 50 kuruştu. Mazot fiyatları ise 6 lira düzeyinde seyrediyordu.

Aradan geçen sürede, 2022 sonu itibariyle mazot fiyatları 20 lira düzeyine yükseldi, Mersin’de sivil yolcu ücreti 3 liradan 8 liraya, öğrenci yolcu ücreti 2.5 liradan 6 liraya çıktı ancak belediye, 1 liraya öğrenci taşıma kararında ısrar etti.

 

 

 

ÖĞRENCİ BAŞINA AYDA 300 LİRA TASARRUF

 

Mersin’de bugün öğrenciler, abonman kart almak kaydıyla belediye otobüslerinden 1 liraya faydalanıyor. Abonman kartı olmayan öğrenciler ise 3 liraya belediye otobüslerine binebiliyor.

Abonman kart alan bir öğrencinin aylık ulaşım masrafı 60 lira olurken, abonman kart almayan öğrencinin aylık ulaşım masrafı 90 lira oluyor.

Öğrencilerin 1 ay içinde dolmuşlara vermek zorunda oldukları para ise 360 lira. Yani abonman kartı alan bir öğrenci aylık en az 300 lira ulaşımdan tasarruf edebiliyor.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, öğrencilerin 1 liraya taşınması uygulamasının 2023 yılında da devam edeceğini açıkladı.

Seçer, twiter hesabından “Abonman kartıyla ulaşım, tüm öğrencilerimize Cumhuriyetimizin 100. yılında da 1 TL.  Sevgili öğrenciler, benden başka bir isteğiniz var mı?” mesajını paylaştı.