TİY’de istifa ve tazminat şoku | Güney Gazetesi Mersin

TİY’de istifa ve tazminat şoku

TİY’de istifa ve tazminat şoku


HASAN KÜÇÜK

 

Tarsus İdman Yurdu’nda geçen hafta yapılan olağanüstü kongrede yönetime seçilen Erdal Acer’in istifası ve Tahkim Kurulu’nun Furkan Balaban’a 198 bin TL tazminat ödenmesine hükmetmesinin şoku yaşanıyor.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve maddi olarak zor günler geçiren Tarsus İdman Yurdu 13 Aralık’ta olağanüstü kongre yaparak yeni yönetim kurulunu belirlemişti. Daha sonra görev dağılımında ise iş insanı Erdal Acer 2. Başkan olarak görev almıştı. Acer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada mücbir sebeplerden dolayı yönetimden istifa ettiğini duyurarak her daim Tarsus İdman Yurdu’na desteğinin sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

TİY Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gül ise Acer’in işlerinin yoğunluğu ve bazı özel nedenlerden dolayı ayrıldığını ifade ederek bundan sonraki süreçte yönetimde olmasa da yanlarında olacağını kaydetti.

 

TİY, FURKAN BALABAN’A 198 BİN TL TAZMİNAT ÖDEYECEK

 

Öte yandan sarı lacivertli ekipte 9 maçta forma giyen Furkan Balaban'ın, fesih tazminatı nedeniyle kulüp ile yaşadığı sorun nedeniyle uyuşmazlık çözüm kuruluna yaptığı başvuru sonuçlandı. Yapılan müzakere sonunda Balaban’ın fesih tazminatı alacağının 198 bin tl olarak düzeltilmesine oyçokluğu ile kabul edildi.