Tarsuslu periler Ankara’da galibiyet arayacak | Güney Gazetesi Mersin

Tarsuslu periler Ankara’da galibiyet arayacak

Tarsuslu periler Ankara’da galibiyet arayacak


HASAN KÜÇÜK

 

Misli.com Türkiye Kadınlar Basketbol liginde geçen hafta Emlak Konut Gelişim’i 10 sayı farkla yenen Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı yarın ligin 3. sırasında yer alan Botaş Gelişim’i de yenerek liderliğini sürdürmek istiyor.

Misli.com Türkiye Kadınlar Basketbol liginde 14 haftada 12 maç kazanarak 26 puan ile lider durumda olan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı 15. Hafta karşılaşmasında yarın 14 maçta 11 galibiyet ve 25 puan ile 3. sırada bulunan Botaş Gelişim’e konuk olacak. Tarsuslu periler Ankara’da oynanacak karşılaşmadan gelip gelerek şampiyonluk yolundaki bir engeli daha aşmak istiyor.

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu, Botaş Gelişim takımını yenerek hedeflerine bir adım daha yaklaşmak istediklerini belirtti.

 

“TECRÜBEMİZ VAR AMA RAKİBİMİZİN HAKKINI YİYEMEYİZ”

Botaş Gelişim’in mücadele eden ümit ve genç milli takımda oyuncuları olan bir ekip olduğunu ifade eden Secerlioğlu, “Emlak Konut Gelişim de Botaş’ta ikiside devlet kuruluşu. Kamu İktisadi teşekkülü. Bunlar genç oyunculara yatırım yapan bunları yetiştiren milli takımlara veren kurumlar. Hiçbir zaman bunlarla oynanan maçlar çok kolay geçecek diye bir şey olamaz. Botaş’ın 14 maçta 11 galibiyeti var ve Fenerbahçe Gelişim’in ardından 3. sırada. Bizimde oyuncularımız tecrübeli kariyerli. Ama hiçbir zaman bu Emlak Konut ve Botaş’taki oyuncuların hakkını yememek lazım. Bunlar bizim kendi evlatlarımız basketbolumuzun geleceği olan çocuklarımız bunlar. Milli takım oyuncuları hepsi. Hepsi de kaliteli oyuncular. Tecrübesiz olabilirler. Bu tip maçlar oynayarak tecrübe kazanıyorlar. Botaş ve Emlak Konut’taki sporcular A- Milli Takım’ın Fenerbahçe’nin Botaş’ın ana yapısını oluşturacak. Onun için değerli oyuncular” dedi.

Bazı sosyal medyada Emlak Konut ve Botaş Gelişimdeki oyuncularla ilgili küçümseyici yorumlar yapıldığını ifade ederek tepki gösteren Secerlioğlu, Emlak Konut ve Botaş’taki oyuncuların Ümit Milli takımda yer alan Avrupa’da derece yapan oyuncular. Bunları yönelik sosyal medyada yer alan küçümseyici tavırlarTürk basketboluna zarar verir” şeklinde konuştu.