Mut İdman Yurdu play-off hedefine kilitlendi | Güney Gazetesi Mersin

Mut İdman Yurdu play-off hedefine kilitlendi

Mersin Süper Amatör Lig B Grubu’nda mücadele eden ve oynadığı 12 karşılaşmada 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonunda 24 puanla 3. sırada yer alan Mut İdman Yurdu Belediyespor hedefine kilitlendi.

Mut İdman Yurdu play-off hedefine kilitlendi


HABER -HASAN KÜÇÜK

 

Rifat Avcu’nun teknik direktörlük görevine gelmesinin ardından 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alarak çıkış yakalayan Mut İdman Yurdu Belediyespor bu hafta lider Mersin 33 FK’ya konuk olacak.

Teknik Direktör Rifat Avcu, takıma geldiklerinden beri gözle görülür bir değişim yaşandığını söyledi. Skor anlamında iyi sonuçların yanında golde attıklarını ifade ederek, “Yeni olduğumuz için bazı şeyleri değiştirmek için uğraştık. Artık işler hafif hafif rayına girmeye başladı.  Bu hafta Mersin 33 SK ile maç yapacağız. Bu maç bizim için çok önemli. Bu hafta lider oldular. Onları yenebilirsek Erdemli Belediyespor’un maçına bağlı olarak lider el değiştirebilir. Averajla liderlik koltuğuna oturabiliriz” şeklinde konuştu.

 

“ZOR AMA LEHİMİZE ÇEVİRECEĞİZ”

Mersin 33 FK’nın tecrübeli bir takım olduğunu ifade eden Avcu, “Oyuncu grubu daha önce iyi yerler görmüş. Zor bir maç ama lehimize çevirmeye çalışacağız” dedi.

Öncelikli planlarının liderlikten ziyade play-off’ta oynamak olduğunu anlatan Avcu, “Birinci oluruz 2. Oluruz çok önemli değil ama tabiki birinci çıkmak ayrı bir güven ama önemli olan ilk 3’ün içinde yer alarak kendimizi play-off grubuna atmamız lazım. Çünkü burada sezon başından beri herkes çok emek vermiş. Bir çok konuda iyi çalışmışlar. Yönetim kurulu gayet netler ve şeffaflar ellerinden geleni yapıyorlar. Şu an iyi gidiyoruz. Takımın havası ve ortam iyi. Antrenmanlarımız çok iyi gidiyor. Sakat oyuncumuz yok” ifadelerini kullandı.

 

 

“BİRÇOK PROFESYONEL TAKIMDA OLMAYAN TESİSİMİZ VAR”

Mut’ta bir çok profesyonel ligde olmayan tesis bulunduğunu vurgulayan Avcu, “Antrenman sahası hemen önünde. Bu bir artı bir durum. Eksta çalışmalar yapabiliyoruz. Oyuncuların bireysel gelişimi için uygun bir ortam. Eksikliklerimiz olabilir ama yukarı çıktıkça bunlar tamamlanabilir. İnşaallah Allah yukarı çıkmayı nasip eder. BAL ligi ile tekrar o havayı tekrar Mut’a getirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

“TAKIMIMIZDAN ÜMİTLİYİZ”

Mut’ta BAL’a çıkmak bir proje olduğu için bu görevi kabul ettiğini anlatan Rifat Avcu,

“Bu projede yer almak bir takımı süper amatörden BAL’a oradan da 3. Lige çıkartmak her hocanın hayalidir. Biz bunu daha önce Niğde’de Kelkit’te da yaptık. Bizim kısmetimiz projeli yerlere gitmek oluyor. İnşallah burada da başarılı oluruz. Mersin Süper Amatör liginin bir seviyesi kalitesi var. Herkes iyi takım kurmuş. Hedef takımlar iyi işler yapıyor. İşimiz zor ama olmayacak diye bir şey yok. Takımımızdan ümitliyiz” diye konuştu.

 

“TARAFTARIMIZ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”

Avcu, Mut’ta sosyal hayat fazla olmadığı için insanların futbola bakışının çok iyi olduğunu vurgularak şunları söyledi: “Maçlarımıza hatırı sayılır bir taraftar grubu geliyor. Destekleyen bir grubun yanında izleyen insanlarda geliyor. 300-400 seyirciden aşağı düşmüyoruz. İyi skorlar geldikçe taraftar sayımız artıyor. Belediye Başkanı destek veriyor. Belediye Başkanı Mut idman Yurdu’nun oluşumuna katkıda bulunmuş. Bir çok kişi futbolun içine ilk defa girmiş ve temiz insanlar. Yönetimimiz çok seffaf. En küçük hesabı bile tutuyorlar. Takımın parası heba olmasın diye çabalıyorlar.”

Göreve geldiğinden beri 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alarak 18 gol attıklarını anlatan Avcu, “Sahamız çok iyi. Pas takımı kurmaya çalışıyoruz. Bunu yapınca skor anlamında karşılığını alıyoruz. Farklı galibiyetlerimiz oldu. Erdemli Belediyespor ile BAL havasında süper amatöre yakışır bir maç oynadık. Onlarla berabere kaldık. İzleyenler keyif aldı” dedi.