Sektör temsilcileri turizm öğrencileriyle buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Sektör temsilcileri turizm öğrencileriyle buluştu

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün organize ettiği sektör temsilcileriyle buluşmaları Turizm Fakültemizin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sektör temsilcileri turizm öğrencileriyle buluştu


Mersin HiltonSA İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Ahmet Demir ile Mersin HiltonSA Mutfak Şefi Ömer Faruk Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte açış konuşmasını Turizm Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy yaptı. "Sizin en iyi eğitim yeriniz mutfak" diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Ahmet Atasoy, "İleride bir işletmede çalışacaksınız. Yapacağınız lezzetlerle insanları cezbetmelisiniz. Dünya standartlarında bir şef olabilmeniz için öncelikle bağımsız bir iradeniz olmalı ve tabi ki çok çalışmalısınız" dedi.

Turizm Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Dr. Gürkan Akdağ, öğrencilerinin konuk ve konuşmacı olarak gelen Mersin HiltonSA İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Ahmet Demir ile Mersin HiltonSA Mutfak Şefi Ömer Faruk Yılmaz'a olabildiğince çok sorular sormasını ve aktardıkları tecrübelerden ders çıkarmalarını istedi.

Konuşmacılardan ilk sözü Mersin HiltonSA İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Ahmet Demir aldı. Önceleri perakende sektöründe yer alırken turizm sektörüne 2006 yılında girdiğini anlatan Ahmet Demir, "16 yıldır bu sektördeyim. Turizm sektörü çok aktif, hiç durmuyorsunuz. Okyanus gibi sürekli bir şeyler öğreniyorsunuz." dedi.

Öncelikle Bolu Mengenli olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Ömer Faruk Yılmaz da sektöre nasıl girdiğini ve sonrasında nasıl ayrılamadığını anlattı.

Yılmaz, "Verilecek görevlerden ve sorumluluklardan kaçmayın. Sizi keşfetsinler, kendinizi gösterin. Stajlarınızda ve stajlarınızdan sonra işe başladığınızda mesai haricinde de çalışın, fazla mesaiye kalın. Notlar alın ve çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin." dedi. Konuşmasında sektörde yaşadıklarını ve tecrübelerini de aktaran Yılmaz, kendi hayatından da kesitler sunarak öğrencilerimizin ufkunu açtı. Öğrencilere okul hayatları boyunca yabancı dil konusunu mutlaka çözümlemelerini de öneren Yılmaz son olarak "Acele etmeyin, hızlı karar vermeyin ve hemen pes etmeyin” dedi. (Haber Merkezi)