Bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi | Güney Gazetesi Mersin

Bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Meslek Yüksekokulu’nun tüm programlarında yürütülen "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında Yüksekokulu amfisinde "Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi" verildi.  

Bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi


Mersin il Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından verilen eğitime Erdemli Meslek Yüksekokulu ve Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu öğrencileri ile akademik ve idari personel katıldı.

Toplumun genelinde bağımlılıklara karşı farkındalığın artırılmasını amaçlayan eğitimde, "Bağımlılık nedir? Nasıl mücadele edilir? Bağımlılık döngüsü? Bağımlılık Belirtileri Nelerdir?" gibi konu başlıkları üzerinde duruldu. Ayrıca bağımlılık veren maddelere karşı mücadele eden kuruluşlar hakkında bilgiler verildi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen UYUMA projesi hakkında da bilgi verilen eğitimde; UYUMA projesinin, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandığı aktarıldı. (Haber Merkezi)