Çamlıbel için lobi | Güney Gazetesi Mersin

Çamlıbel için lobi

‘Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi’ ile ilgili konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, proje ile ilgili asıl konuşması gereken kişilerin değil, yancıların konuştuğunu, bu kişilerin de özellikle ‘siyasi kıskançlıkla’ kent kamuoyunu yalan ve yanlış bilgilerle aldatarak projeyi engellemeye çalıştığını söyledi.

Çamlıbel için lobi


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nı ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Buluşmaya, Akdeniz Çamlıbel Derneği Başkanı Hüseyin Karlıklı, amatör balıkçılar, balık arası ekmek satan esnaf ile bölge sakinleri de katıldı. Çay, simit ve poğaça ile yapılan kahvaltıdan sonra balıkçıların sorusu üzerine Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi’nde gelinen süreci aktaran Başkan Gültak; proje hakkında kent kamuoyunda yanlış bilgilerin yayılmaya çalışıldığını iddia etti.

 

“KONUNUN MUHATAPLARININ DEĞİL, YANCILARIN SESİ ÇIKIYOR”

 

Başkan Gültak; “Projeyi hem sizlerle, şehir plancıları, mimarlar odası ve daha birçok yerle paylaşarak ve olgunlaştırarak buralara kadar getirdik. Hiç kimseden bir şey de saklamadık. Ulaştırma Bölge Müdürümüz ve diğer yetkililer de buraya geldi. Sizlerle toplantı yaptık, sayıyı dernekten aldık, ‘Buradaki insanlar korunacak’ dedik. Diyelim ki ben gidip, farklı bir ilin ilçesindeki bir proje hakkında yorum yapsam ne kadar alakalı olur? Konunun muhataplarından biri Ulaştırma Bakanımız, diğeri de benim. Açıkçası diğerleri de yancı, fakat hep yancıların sesi çıkıyor” şeklinde konuştu.

Bugüne dek balıkçı barınağına kimsenin el atmadığını kaydeden Başkan Gültak, göreve geldiğinde ilk olarak balıkçılara ait lokali yenilediklerini de hatırlatarak şöyle konuştu; “Bu bir vizyon projedir. Birileri bu projeyi kıskanıyor. Meselenin altında bu var. Siyasi olarak kıskanıyorlar. Oltamı alıp avlanabileceğim, yemek yiyebileceğim, çay içebileceğim temiz ve nezih bir yer olsun istiyor balıkçılarımız. Bölgedeki tüm esnaflar da projeyi istiyor, kabul ediyor” dedi. (Haber Merkezi)