“Mersin, Türkiye için umut ve örnek olacak” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin, Türkiye için umut ve örnek olacak”

Milletvekili aday adaylığını ilan eden Adil Aktay, Mersin’in barış ve kardeşlik kültürüne dikkat çekti, ittifakları hatırlattı

“Mersin, Türkiye için umut ve örnek olacak”


ABİDİN YAĞMUR

 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.  Aktay, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atacağımız 2023 yılı, yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.  Cumhuriyet Halk Partisi yeni dönemin kurucusu ve taşıyıcı gücü olma sorumluluğuyla karşı karşıyadır. Bu mücadelenin en ön saflarında yine Mersin yer alacak.  Mersin’in çok renkli kültürel coğrafyasında ektiğimiz barış ve kardeşlik tohumları bütün Türkiye için umut ve örnek olacak” dedi.

2018 yılında CHP Mersin İl Başkanı seçilen, bir genel seçim ve CHP’nin Büyükşehir Belediyesini yeniden aldığı bir yerel seçimde parti örgütünün başında yer alan Adil Aktay, 2023 seçimlerinde Mersin milletvekili aday adayı olmak üzere il başkanlığı görevinden istifa etti.

İstifa ve aday adaylık açıklamasına eşi, çocukları ve torunlarıyla birlikte gelen Adil Aktay’ı açıklamasında il yönetimi, gençlik ve kadın kolları, eski il başkanları, ilçe başkanları ve partililer yalnız bırakmadı.

 

“ORTAK AKLIN ZAFERİ İÇİN SİYASET YAPTIK”

 

Konuşmasına, 2018 yılının başlarında, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı görevine başladığı dönemde dile getirdiği “31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP'ye hak ettikleri mağlubiyeti yaşatırsak, mümkün değil, bir daha bellerini doğrultamazlar” sözlerini hatırlatarak başlayan Aktay, “Bunu başarabilmek için Mersin’de izleyeceğimiz stratejiyi de “Ortak aklın zaferi” sloganıyla ifade etmiştim. O günden bugüne kadar, Mersin’de ortak aklın zaferi için siyaset yaptık, halkın ortak talep ve çıkarlarını bütünleştiren bir anlayışla hareket ettik. Millet İttifakı ve Altılı Masa’nın şekillenmesini sağlayan bu yeni siyaset bugün Türkiye’nin önündeki en güçlü seçenek, en büyük umuttur.  Kişisel ya da partiye dair çıkarları geri planda tutup, ülke için en doğru adımlar etrafında toplumu buluşturmayı hedefleyen bir siyasettir bu. Ve Mersin, Sayın Kılıçdaroğlu’nun liderlik ettiği bu bütünleştirici, dönüştürücü siyasetin başarısının en önemli dayanaklarından, en değerli örneklerinden biridir” dedi.

 

“BELEDİYELERİMİZ ÖNEMLİ KAZANIMDIR”

 

 Mersin’in başka hiçbir şehirde olmadığı kadar renkli ve çeşitli toplumsal dokusu içerisinde son derece hassas ve özenli bir süreç yönettiklerini ve 2019 yerel seçim zaferine imza attıklarını ifade eden Aktay, “O günden bugüne Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sergilediği şeffaf, katılımcı, sosyal belediyecilik örneği partimiz ve şehrimiz adına çok önemli bir kazanımdır. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü olarak, her zaman değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in yanında olduk.  Son derece uyumlu ve üretken bir işbirliği gerçekleştirerek, Mersinlilerle Büyükşehir Belediyesi arasındaki en sağlam köprülerden birini oluşturduk” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN İTTİFAK PRATİĞİNİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLADI”

 

Bir “baskın seçim” olan 2018 seçimlerinde, arzu ettikleri başarıyı elde edemediklerini ifade eden Aktay, “Aslında o gün bir başarısızlık gibi görünen şey, uzun vadeli bir hedefe doğru yürürken ödenmesi gereken bir bedelden ibaretti. İlk kez ittifak olarak seçime giriyorduk...  Seçmenlerin önemli bir bölümü, adaletsiz seçim barajına karşı tepkisel oy kullanma eğilimindeydi… Bütün bu koşullar altında, demokrasi adına partimizin üstlenmesi gereken bir bedel vardı ve biz Mersin'de bunu üstlendik. Belki çıkarabileceğimizden daha az milletvekili çıkardık ama Mersin’de ittifak anlayışının, demokrasi etrafında buluşma pratiğinin güçlenmesini sağladık. Kentin tüm dinamikleriyle demokratik siyaset çerçevesinde bir güven ilişkisi kurmayı başardık.  O nedenle, bugün, Türkiye için hayati bir seçime doğru giderken, kimsenin Mersin’e dair bir endişesi yok. Herkes biliyor ki Mersin’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin öncülüğünde Cumhur İttifakı’na büyük bir hezimeti yaşatacağız. Yeni Cumhurbaşkanımızın ve yeni Meclisin belirlenmesine çok önemli bir katkı sunacağız” dedi.

 

“DEMOKRASİ MÜCADELESİNE DESTEK VERMEYİ BORÇ BİLİRİM”

 

Aktay, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atacağımız 2023 yılı, yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.  Tarihsel kimliği ve birikimi, ortaya koyduğu yeni siyaset anlayışıyla Cumhuriyet Halk Partisi yeni dönemin kurucusu ve taşıyıcı gücü olma sorumluluğuyla karşı karşıyadır. Ben de kişisel olarak bu sorumluluğu paylaşmayı, bir neferi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne bu süreçte daha fazla katkı sunabilmeyi hedefliyorum.   Ülkemizin adalet, özgürlük, kalkınma ve demokratikleşme mücadelesine bilgi ve deneyimlerimle omuz vermeyi bir borç olarak görüyorum. Mersinli hemşerilerimizin, Mersin’in demokratik kitle örgütlerinin istek ve taleplerinin Ankara’ya daha da etkili bir biçimde yansıtılmasını sağlamayı amaçlıyorum.   Başta Büyükşehir Belediye Başkanlığımız olmak üzere, Mersin’de çok uyumlu, verimli bir örgüt - yerel yönetim ilişkisi sergiledik. Bunu daha da pekiştirerek, belediyelerimizin Mersin’e değer katan hizmet ve icraatlarının, plan ve projelerinin Meclis ve yeni hükümetimiz nezdinde kararlı bir takipçisi ve destekçisi olmayı hedefliyorum. Bu hedef ve amaçlarla, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili aday adayı olmak üzere, Parti MYK’mızın kararı doğrultusunda, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“DÖKTÜĞÜMÜZ ALIN TERİ ÜLKEMİZİN ÇOCUKLARINA HELAL OLSUN”

 

Birlikte görev yaptığı tüm parti yöneticilerine teşekkür eden Aktay,  “Ayrıca, bu süreçte en büyük fedakârlığı yaparak beni her aşamada desteklemeye devam eden değerli eşime, mecburen ihmal ettiğim çocuklarıma ve kızıma da çok teşekkür ediyorum. Oynamak, şefkat göstermek için yeterli zamanı ayıramadığım torunlarımın ise gelecekte Türkiye’nin bugünkü durumuna bakıp dedelerini anlayacağını umuyorum.  Türkiye’nin geleceği için döktüğümüz alın teri ülkemizin çocuklarına, gençlerine, kadınlarına helal olsun” dedi.

 

“ORTAK AKLIN ZAFERİ İÇİN AYAĞA KALK MERSİN”

 

Aktay, “Geleceğimiz bizim ellerimizdedir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını hep birlikte, sağduyuyla ve cesaretle inşa edeceğiz. Bu mücadelenin en ön saflarında yine Mersin yer alacak.  Mersin’in çok renkli kültürel coğrafyasında ektiğimiz barış ve kardeşlik tohumları bütün Türkiye için umut ve örnek olacak. Mersin halkına sesleniyorum: Özgürlük için, adalet için, demokrasi için, ortak aklın zaferi için, ayağa kalk Mersin” ifadelerini kullandı.