Çadırlı protestoya valilik engeli | Güney Gazetesi Mersin

Çadırlı protestoya valilik engeli

Saadet Partisi’nin çadırlı kira protestosuna Valilik izin vermedi

Çadırlı protestoya valilik engeli


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’de barınma sorununa dikkat çekmek ve kira artışlarını protesto etmek için parti binası önüne çadır kurmak isteyen Saadet Partisi’ne Valilik izin vermedi. Saadet Partililer kira artışlarını ve Valiliğin kararını basın açıklaması yaparak protesto etti.

Saadet Partililer Yenişehir İlçesi Limonluk Mahallesi İstemihan Talay Bulvarı ile 20. Caddenin kesiştiği yerdeki boş bir arazide kira artışlarını 3 gün boyunca çadır kurarak protesto edecekti.

Valiliğin izin vermemesi üzerine partililer aynı yerde hem Valilik kararını hem de yüksek kiralara basın açıklaması yaparak tepti gösterdi.

İl Başkanı Mehmet Polat ve partililerin katıldığı basın açıklamasını Yenişehir İlçe Başkanı Muhammet Raşit Karayel okudu.

Yenişehir’de artan kiraları ve milletin maruz kaldığı barınma sorununu gündeme getirmek için bir siyasi parti olarak sembolikte olsa ilk defa ilçe binasını 3 günlüğüne bir çadıra taşımayı planladıklarını ifade eden Karayel, “Ancak Mersin Valiliği tarafından çadır kurmamıza izin verilmedi. Buda bizlere gösteriyor ki barınma sorununu yaşayan insanlarımız artık çadırlarda dahi barınamayacak” dedi.

 

 

 

 

“SUÇU EV SAHİPLERİNE YÜKLEYEREK İŞİN İÇİNDEN ÇIKMAKTALAR”

 

Ekonomik krizin can yakıcı boyutlara ulaştığını vurgulayan Karayel, “Bunun içinde kira artışları da aynı şekildedir. Hükümet gıda enflasyonunda suçu 3 harfli marketlere yüklemenin dışında hiçbir faaliyet gerçekleştirmemiştir. Aynı şekilde kira artışlarının suçunu da ev sahiplerine yıkıp işin içinden sıyrılmaktadır. Ne değer kaybeden TL’den bahsedilmekte nede can çekişen vatandaşımıza destek verilmektedir. Bu konuyu gündeme getirmek açısından Saadet Partisi Yenişehir İlçe Başkanlığı olarak biz buradayız bundan sonra da burada olmaya devam edeceğiz. Saatlerinizi iktidara ayarlayın. İktidar olmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.   

 

 

İL BAŞKANI POLAT: ÇADIR İSMİNİ DUYUNCA OLAYI GERDİLER

 

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Polat ise Yenişehir İlçe Başkanlıklarının dikkat çekici bir eylem yapmak istediğini söyledi. Valiliğin çadır ismini duyunca olayı çok gerdiğini anlatan Polat, “Emniyet mensupları çadır kurdurmamak için gidip geliyorlar. Çadır kurmamız halinde müdahale edeceklerini söylediler. Biz polisle karşı karşıya gelmemeye gayret gösteriyoruz. Genel Merkez ile yaptığımız görüşme neticesinde çadır kurmadan olaysız bir şekilde basın açıklaması yapma kararı aldık” şeklinde konuştu.

 

“KİRA ARTIŞLARINI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ”

Çadırı kurmasalar da kira artışlarını görmezden gelemeyeceklerini anlatan Polat şunları söyledi: “Yenişehir’de öğrenciyi bırak bir öğretmenin bir polisin sıfırdan ev alması veya kiralaması mümkün değil. Silifke’de yüksek kiralar nedeniyle insanlar mahallelerini terk etmek zorunda kalıyor. Silifke’de kiralar TL ile değil dolarla. Yasakladılar biz buraya çadır kurmadık ama kiralar, konut fiyatları düşmedi ki. Bizim bunları görmemiz mümkün değil.”


  Çadırlı protestoya valilik engeli