Evrensel gazetesiyle dayanışma gecesi | Güney Gazetesi Mersin

Evrensel gazetesiyle dayanışma gecesi

Mersin’de Yol-iş, KESK, Tümtis, Genel-iş ,68’liler Derneği Evrensel Gazetesi için ortaklaşa dayanışma konseri düzenledi.

Evrensel gazetesiyle dayanışma gecesi



Konsere HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz,  önceki dönem Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EMEP Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya, “Evrensel Gazetesi, yoksulların, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin sesi oldu. Milyarderlerin değil, milyonlarca yoksul emekçinin sesi oldu. Bizler de siyasi iktidarın basın özgürlüğüne baskı araçlarına karşın Mersin’de Emek ve Demokrasi Bileşenleriyle bir aradayız. Emek ve demokrasi bileşenlerine ve bizleri yalnız bırakmayan Mersin’in aydın insanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İklim krizi, ırkçı saldırılar, dünyada bitmeyen savaşlara dikkat çeken Evrensel Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, “Bugün buradan tüm tutuklu gazetecilere selam gönderiyorum. Evrensel Gazetesinde büyük emeği olup aramızda olmayan basın emekçisi arkadaşlarımı saygıyla anıyorum. Basın ilan kurumunun Evrensel Gazetesine basın ilanı iptal ettikten sonra, Evrensel Gazetisinin internet aboneliğinin yüzde yetmiş beş artması bizleri umutlandırdı” dedi.

 Kardeşlik, barış ve bir arada yaşama arzusunu söyledikleri türküler ile her zaman dile getiren Kardeş Türküler, unutulmaz müzik gecesi yaşattı. (Haber Merkezi)