O müdür şimdi de dayakla gündemde | Güney Gazetesi Mersin

O müdür şimdi de dayakla gündemde

Çamlıyayla’da Atatürk’ün “Nutuk” eserinin dağıtılmasını yasaklamıştı. Yeni okulunda öğrenciyi darp etmekle suçlanıyor

O müdür şimdi de dayakla gündemde


ABİDİN YAĞMUR

 

Çamlıyayla ilçesinde Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde Atatürk’ün Nutuk eserinin okullarda dağıtılmasını engelleyen M.B’nin adı bu kez de müdür olarak atandığı okulda öğrenciye dayakla gündeme geldi. M.B’nin, feci şekilde dövdüğü öğrencinin ailesi şikayetçi olunca müdür M.B polise ifade verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü de inceleme başlattı.

Ülkü Ocakları Çamlıyayla Şubesi üyeleri geçtiğimiz yılın nisan ayında Atatürk’ün Nutuk eserini okullarda dağıtmak istemiş, dönemin Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü M.B, kitabın dağıtılmasını yasaklamıştı.

Müdür M.B, yasaklama gerekçelerini sıraladığı resmi yazıda, “"Kitabın 25. sayfasında Osmanlı padişahı Vahdettin'e yönelik 'soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı Hükümetine yönelik 'aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanıldığından ve 24. sayfasında yer alan görselde 'Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün elinde sigara ile gösterilerek' öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek ögelere yer verildiğinden söz konusu kitabın öğrencilere dağıtılması uygun görülmemiştir” ifadelerini kullanmıştı.

 

“ŞİDDET OLUMSUZ ÖRNEK OLUR” DEMİŞTİ, KENDİSİ ŞİDDET UYGULADI

 

M.B söz konusu yazıda, “Kitabın 5. sayfasında 'Öğretmen sopayla vurmuştur' denilerek öğrencileri olumsuz etkileyebilecek şiddet” ögesi içerdiğini de ileri sürmüştü.

Bu olayın ardından görevden alınan M.B kısa süre sonra Mersin şehir merkezindeki Mezitli İmam Hatip Ortaokuluna Müdür olarak atandı.

M.B yeni görev yerindeyse bir çocuğa feci şekilde şiddet uyguladığı iddiasıyla gündeme gelince, konu savcılığa taşındı.

Edinilen bilgiye göre, Mezitli İmam Hatip Ortaokulunda eğitim alan Suriye kökenli bir öğrenci, sınıfta yaramazlık yaptığı gerekçesiyle sınıf öğretmeni tarafından okul müdürü M.B’nin odasına gönderildi.

Müdür M.B, odasında Suriyeli çocuğu feci şekilde dövdü ve sınıfına gönderdi. Öğrenci darp olayından kısa süre sonra ailesine gitti ve durumu anlattı.

 

ÖĞRENCİ AİLESİNE ANLATINCA AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

 

Öğrencinin babası A.A da okula gelerek M.B ile konuşmak istedi ancak iddiaya göre M.B, baba A.A ile de tartıştı.

Bunun üzerine öğrencinin babası A.A Mezitli Polis Amirliğine ve savcılığa giderek müdür hakkında şikayetçi oldu.

Mezitli Polis Amirliği okul müdürü M.B’yi merkeze davet ederek ifadesini aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili inceleme başlattı.

Milli Eğitim müfettişleri, okuldaki öğretmenlerin bilgisine başvurdu ayrıca okul koridoru ve müdür odasını gösteren kameraları incelenmesi için koruma altına aldırdı.