“Asgari ücreti değil, alım gücünü arttırmalı” | Güney Gazetesi Mersin

“Asgari ücreti değil, alım gücünü arttırmalı”

Türkiye’de enflasyonun yüzde 160’lara ulaştığına dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, “Önemli olan alım gücünü arttırmak. Asgari ücrete yapılan zam Pazar ve marketlerdeki fiyatlara yansıdığı için bir anlamı yok” dedi.

“Asgari ücreti değil, alım gücünü arttırmalı”


ELVAN KONUK

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, Kanal 33’te yayınlanan Siyasetin Nabzı programına katıldı. Orada gündeme dair soruları yanıtlayan Alpay Antmen, yüksek enflasyon karşısında alım gücünün düştüğüne dikkat çekti.

Türkiye’de 12 aylık değişimlere göre ÜFE ve TEFE oranlarının yüzde 140’lardan yüzde 160’a kadar çıktığını söyleyen Antmen, “Bunu en iyi pazarda canı yanan teyzelerim, amcalarım biliyor. Gidin marketten geçen yıl aldığınız peynirle bu yılki fiyatını karşılaştırın. İnsanlar açlık sınırında asgari ücretin yetmediği bir şekilde yaşamaya çalışıyorlar. Asgari ücreti 8 bin 500 liraya çıkarmak insanların açlık sınırının altında yaşamını düzeltmiyor. Zaten belirlenen asgari ücret açlık sınırının altında ama önemli olan parasal olarak ücretlerin arttırılması değildir. Önemli olan alım gücünün arttırılmasıdır. Benim cebimde 10 bin lira olup hiçbir şey alamadıktan sonra bin lira olup her şeyi alabilmeyi tabi ki yeğlerim. Yani asgari ücrete yapılan zam aynı şekilde pazardaki, marketteki fiyatlara, maliyetlere de yansıdığı için hiçbir anlamı yok” diye konuştu.