“Sevincimizi bekletiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Sevincimizi bekletiyoruz”

Mersin Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYD) Başkan Yardımcısı Niyazi Korkmaz, EYT’liler olarak alınan karardan umutlu olduklarını söyledi.

“Sevincimizi bekletiyoruz”


MAYSA DERYAYEVA


Kararın mecliste sunulmasını beklediklerini belirten Korkmaz, “Şu an için Cumhurbaşkanının açıkladığı yaş şartının uygulanmayacağı. Resmî Gazetede yayımlanmadan söylemler her zaman geçersizdir.  Biz yine de temkinliyiz, Resmî Gazetede yayımlanana kadar sevincimizi bekletiyoruz” dedi.

 

“AYLIK BAĞLAMA ORANINDA İYİLEŞTİRMEYE GİDİLMELİ”

 

EYT düzenlemesiyle ilgili insanların kafasında soru işareti olduğunu dile getiren Korkmaz, “EYT bu aşamaya kadar geldi. Bu işlemler yapılacak. Yaş şartı olmayacak dendi. Bu karardan dolayı yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Telefonlarımız sürekli çalıyor, sürekli soruyorlar. ‘Cumhurbaşkanı 5 bin gün dedi’ diyorlar ama normalde 5400 var, 5700 var, 5900 var. Kendi içerisinde belli tarihlerdeki SGK girişine göre bunlar da değişiyor. İnsanların bununla ilgili bir karamsarlığı var, ondan dolayı soruyorlar tabi. Biz güvenlik uzmanı değiliz ama bildiğimiz kadarıyla cevap vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kararın meclisten geçeceğine inandıklarını belirten Korkmaz, kararın meclise geldiği zaman soru önergeleri ile esneyebileceği görüşünde olduklarından söz etti.

Aylık bağlama oranları ile ilgili de konulan Korkmaz, “Özellikle aylık bağlanma oranları üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söylüyorlar tam tersi 5510 sayılı yasa kendi dönemlerinde uygulanan bir yasa. Bununla birlikte aylık bağlanma oranları çok aşağıya düştü. Yüzde 70’lerden yüzde 28’lere kadar düşüş yaşandı. Aylık bağlama oranında bir iyileştirmeye gidilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.